Mas demana "responsabilitat" a partits que volen fer "involucionar"les dones

La vicepresidenta del Consell reclama "respecte" per a les decisions individuals que prenga cada dona segons el moment vital

La vicepresidenta, aquest dimarts
La vicepresidenta, aquest dimarts a Alacant / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, s'ha pronunciat aquest dimarts sobre el polèmic protocol antiavortament anunciat per Vox a Castella i Lleó i ha demanat "responsabilitat" als partits que "volen fer involucionar les dones". Ha fet aquestes declaracions en atenció als periodistes durant una visita a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, on estava acompanyada pel conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez.

"No podem retrocedir a molts anys arrere en grans avanços que s'han produït a la Comunitat Valenciana i en el conjunt de l'Estat espanyol", ha assenyalat, en referència a l'avortament. "Per tant, jo sí que demanaria responsabilitat als partits que ens volen fer involucionar a les dones" i "demanaria respecte també a les decisions que prenga cadascuna d'elles" en el moment en el qual es trobe, ha indicat.

Mentrestant, el conseller de Sanitat ha afirmat, sobre el mateix assumpte, que estan "totalment" adherits a la postura del Ministeri de Sanitat: "Això és irrenunciable, el dret de la dona està abans de res, no hi ha marxa arrere", ha subratllat. A la pregunta sobre si hi ha molts metges objectors, Mínguez ha contestat que "no".

També et pot interessar

stats