Marzà justifica els nous barracons d’Alacant per necessitats puntuals i la falta de planificació de l’anterior govern

La Conselleria d’Educació ha habilitat 7 barracons per a 200 alumnes al CEIP L'Almadrava i a l'institut Cap de l'Horta.

Un operari treballa en la instal·lació d'un dels nous barrancons d'Alacant
Un operari treballa en la instal·lació d'un dels nous barrancons d'Alacant

El curs escolar arranca a Alacant divendres –dos dies abans que a la resta de la Comunitat Valenciana– condicionat novament per la polèmica del barracons. La Conselleria d’Educació ha habilitat 7 unitats prefabricades noves per a 200 alumnes dels CEIP L'Almadrava i l'institut Cap de l'Horta, contradient el compromís del Consell d'eradicar aquestes instal·lacions provisionals. Amb aquests ja són 20 els barracons escolars a la ciutat i 400 els alumnes afectats.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha justificat la mesura per “necessitats puntuals” i l’ha justificada per la falta de planificació de l’anterior govern del Partit Popular que no va preveure el creixement demogràfic a la zona. Assegura que es tracta d’una mesura “de caràcter provisional” i que a diferència del que passava amb l’anterior govern “quan posem alguna d’aquestes instal·lacions provisionals és perquè l’obra està a punt de començar”.

En una entrevista a Les notícies del matí, Marzà ha recordat que més de la meitat dels 8.000 alumes escolaritzats en barracons quan arribà a la conselleria ja han sigut reubicats en centres nous i ha confirmat el compromís d'acabar la legislatura amb tots els centres amb barracons, bé acabats o bé en procés de reforma. “Tot no és pot canviar en 3 anys, però estem en el camí”, ha explicat.

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular (GPP), Beatriz Gascó, ha qualificat de triomfalista aquesta visió de la política educativa i ha criticat que el Consell traga pit quan el pla Edifica només ha construït una desena de centres i centenars d'escolars continuen els barracons. Segons Gascó, “quan tens una persona dedicada a fer país i no a construir escoles tenim aquests problemes”.

Les AMPA demanen eliminar l'educació religiosa a l'escola pública

La Confederació de Mares i Pares Gonzalo Anaya també ha criticat la continuïtat de les aules prefabricades. “A veure com m’expliquen que amb els impostos paguen aules concertades però hi ha barracons a les escoles publiques”, ha manifestat el portaveu de l’associació, Txomin Angos.

A més, en una roda de premsa, els representants de la confederació d’AMPA han defensat l’educació laica i l’eliminació de tota referència religiosa, amb independència dels cultes, als centres escolars. La posició xoca amb una de les novetats previstes pel Consell, en compliment d'una llei estatal, per als curs escolar d'enguany, quan una desena de centres impartiran per primera vegada religió islàmica i evangèlica.

També et pot interessar

stats