Maroto remarca que qui vinga a Espanya ha de complir els requisits "siga Djokovic o qualsevol viatger"

La ministra de Turisme defensa que "la responsabilitat d'un important esportista és ser exemplar" i ha posat com a exemple el tenista Rafa Nadal

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto / A. Pérez Meca (Europa Press)

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha insistit aquest dimecres que qui arribe a Espanya ha de complir els requisits vigents per a entrar "siga Djokovic o qualsevol viatger o treballador desplaçat" al país. En un sentit semblant es va pronunciar ja aquesta setmana la ministra portaveu, Isabel Rodríguez en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Maroto ha assenyalat en una entrevista en Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) que "la responsabilitat d'un important esportista és ser exemplar" com, segons ha destacat, ho estan sent altres esportistes espanyols com el tenista Rafa Nadal.

Després de la polèmica que s'ha generat entorn de la necessitat que el tenista serbi estiga vacunat o no per a participar en tornejos esportius, la ministra ha defensat que Espanya està treballant "molt bé" en el marc de la Comissió Interterritorial de Salut, "que és on es prenen decisions". "Hem sigut coherents a l'hora d'adaptar mesures restrictives quan era necessari", ha afegit.

Preguntada sobre si es plantegen fer obligatòria la vacunació per a accedir a hotels, ha reiterat que es guien per les decisions que es prenen en el si de la citada Comissió. "Aquest serà el full de ruta per a entrar a Espanya", ha afegit.

Finalment, la titular de Turisme, ha defensat elements com el certificat digital que garanteixen que la mobilitat "és segura i que la persona està sana".

També et pot interessar

stats