Margarita Robles defén que se sent orgullosa dels 3.000 membres del Centre Nacional d'Intel·ligència

La ministra de Defensa ha fet aquest al·legat al final de la seua intervenció davant la Comissió de Defensa del Congrés

La ministra de defensa, aquest dimecres al Congrés
La ministra de defensa, aquest dimecres al Congrés / Marta Fernández (Europa Press)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha proclamat aquest dimecres el seu "orgull" pels 3.000 membres del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i ha subratllat que tots els servidors públics treballen "exclusivament" d'acord amb la llei, alhora que ha remarcat que Espanya compta amb institucions "sòlides i fiables" i que l'administració de justícia és l'única responsable d'esclarir qualsevol presumpte fet delictiu.

Robles ha fet aquest al·legat al final de la seua intervenció davant la Comissió de Defensa del Congrés, on ha comparegut per a presentar la 'Brúixola estratègica' de la Unió Europea. Després de repassar les novetats d'aquest document que marca la política de seguretat i defensa de la UE per a la dècada vinent, ha aprofitat per a eixir en defensa dels treballadors de l'Estat. "Em sent particularment orgullosa dels servidors públics d'aquest país", ha assegurat citant els membres de les Forces Armades, de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, de l'administració de justícia i també del CNI, que aquest mes compleix el seu 20é aniversari.

En un moment en el qual el centre d'intel·ligència està en el punt de mira pels casos d'espionatge, ha recordat que molts dels seus membres fins i tot "han pagat amb les seues vides" haver complit amb el seu deure en defensa de "la pau, la llibertat i la seguretat" dels ciutadans. Robles ha insistit que els funcionaris treballen en "les destinacions més variades", de manera "anònima" i sense buscar "publicitat". "La Unió Europea sap que Espanya és un país seriós, amb institucions sòlides, fiables, amb un compromís inequívoc amb l'estat de dret i que tots els servidors públics actuen exclusivament d'acord amb la legalitat", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha valorat també el treball de l'administració de justícia, a la qual ha assenyalat com l'única amb responsabilitat per a dirimir els presumptes fets delictius. "En democràcia, els que som demòcrates, creiem en la societat democràtica, sabem que les responsabilitats, autories i fets delictius els persegueixen els homes i dones que treballen en l'administració de justícia", ha insistit.

Per això, ha garantit que el govern espanyol acudirà als tribunals sempre que siga necessari --"mai hi ha res a ocultar"-- i ha animat a fer-ho també a qualsevol que tinga coneixement que s'ha pogut cometre un delicte. "Ells són els que diluciden responsabilitats", ha subratllat.

També et pot interessar

stats