Margallo afirma que "caldrà estar vigilant" el govern de Meloni

L'eurodiputat del PP afirma que la futura primera ministra italiana ja ha garantit la seua fidelitat a l'OTAN i suport a Ucraïna, així com a la UE, ja que necessita els fons Next Generation

Jos
José Manuel García Margallo al seu despatx a Brussel·les / Twitter: @MargalloJm

Del resultat electoral a Itàlia i de les conseqüències per a Europa ha parlat a Les notícies del matí José Manuel García Margallo, que va ser ministre d'Afers Estrangers de 2011 a 2016 i és eurodiputat al Parlament Europeu pel PP. A la pregunta de si Europa ha d'estar preocupada perquè Itàlia tinga una primera ministra de la ultradreta, Margallo considera que Georgia Meloni "ha anat evolucionant i ha llançat un missatge molt moderat".

Segons l'eurodiputat del PP, Meloni ja ha garantit que serà "fidel" a l'Aliança Atlàntica, als "compromisos" amb Ucraïna i mantindrà les "sancions" a Rússia. Sobre el tema europeu ha dit que "encara que és sobiranista, Itàlia necessita els 190.000 milions europeus dels fons Next Generation i per a accedir-hi ha de traure bones notes i fer els deures".

És per això que "els mercats han reaccionat bé, perquè veuen que Meloni no amenaça els fonaments de l'economia de mercat ni d'obertura de fronteres", segons Margallo.

De tota manera, afirma que ara "caldrà estar vigilant" perquè aquest govern complisca els compromisos amb Europa.

En aquest sentit, Margallo considera que el Partit Popular Europeu serà "l'aval europeista" de la coalició de dretes italiana i ha mostrat el seu desig que el ministre d'Afers Estrangers siga Antonio Tajani, que va ser president del Parlament Europeu i pertany a Forza Itàlia.

"Catastròfica derrota de l'esquerra a Itàlia"

Per a l'eurodiputat popular, la gran notícia és la "catastròfica derrota de l'esquerra a Itàlia". Així ha culpat l'esquerra italiana que "es va obstinar a fer-se un vestit a mida amb una llei electoral que pensava que els afavoria, que afavoreix les coalicions i el centredreta s'ha unit". 

Meloni presidirà un govern de tres partits: el seu, Germans d'Itàlia, la Lliga de Salvini i Forza Itàlia.

"Cal tornar a l'esperit de la Transició"

En una lectura nacional, Margallo afirma que Espanya necessita un "gran pacte nacional" perquè el que ve ara en temes econòmics és "seriós" i requereix un "esforç conjunt" de totes les forces polítiques i fer les "reformes estructurals" que Espanya té ajornades. "Cal tornar a l'esperit de la Transició".

També et pot interessar

stats