Marciano Gómez: “La decisió sobre les reversions podria ser distinta en cada departament”

El conseller de Sanitat ha recalcat que s'adoptarà una decisió en funció dels resultats de l'auditoria encarregada de determinar l'estat del sistema sanitari públic valencià

Façana de l'hospital de Manises
Façana de l'Hospital de Manises / Hospital de Manises

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assenyalat que la decisió de revertir la gestió privada dels departaments de Dénia, Manises i Elx-Vinalopó pot ser diferent en cada àrea de salut perquè "no està preconcebuda": "L'absència d'ideologia amb la qual treballem determina que analitzem cada departament i el resultat pot no ser el mateix per a tots", ha defés.

En una entrevista a Europa Press, el conseller de Sanitat ha recalcat que la decisió s'adoptarà segons el resultat de l'auditoria encarregada per a determinar l'estat de tot el sistema sanitari públic valencià, que es preveu que estiga conclosa a final d'aquest any 2023.

No obstant això, ha assegurat que el resultat s'avançarà per a aquells departaments en els quals urgeix prendre una decisió, com els de Vinaròs o Requena, on hi ha "molts problemes" per a trobar reforços d'hivern. També podria avançar-se aquesta auditoria a les àrees on està a punt de finalitzar el contracte de gestió, com és el cas de Dénia i Manises, per als quals el Govern del Botànic va iniciar el procés de reversió.

A més, Gómez ha assegurat que no adoptarà una decisió constreta pels terminis perquè "hi ha una qüestió que és indefugible, que és la de garantir a tota la ciutadania valenciana la millor sanitat". Per això, ha assenyalat que si tenen cap dubte, no es farà la reversió de Dénia el 31 de gener ni la de Manises al maig i ha afegit que "la pròrroga seria any a any".

Respecte a l'informe redactat per l'anterior equip de Sanitat que justifica la necessitat de la tornada a la gestió pública a Dénia, Marciano Gómez ha replicat que "també hi ha tres o quatre estudis de la Sindicatura de Comptes per a no justificar-la". Així, el conseller ha insistit que "la decisió s'adoptarà sobre la base d'un informe en què prevaldran els criteris d'eficàcia i eficiència".

També et pot interessar

stats