Sanitat esperarà als resultats d'una auditoria interna per a decidir el futur dels hospitals de gestió privada

El personal sanitari tem una paralització de la reversió

El personal sanitari tem una paralització de la reversió / À Punt NTC

Sanitat no prendrà cap decisió sobre el futur dels hospitals que continuen sent de gestió privada fins a tindre els resultats d'una auditoria interna. És el que el conseller ha explicat al comité d'empresa de Marina Salud en una reunió que ha intranquil·litzat els representants dels treballadors, que temen que, si el nou estudi no està acabat al febrer, per a quan està prevista la reversió, la concessió es prorrogue almenys un altre any.

L'Hospital de la Ribera, a Alzira, va ser el primer que el 2018 va canviar a gestió pública. El 2021 el va seguir l'Hospital de Torrevella. Per al 2024, el Botànic tenia previst revertir els de Dénia i Manises i per al 2025, l'Hospital Clínic del Vinalopó, a Elx. Amb este full de ruta, els sindicats de l'Hospital de la Marina de Dénia s'han reunit amb el conseller de Sanitat per a veure com va la reversió.

Joan Sarrió, president del comité d'empresa de l'Hospital de Dénia, ha lamentat que "ara mateix tot està en l'aire" perquè encara s'està fent l'auditoria interna. Una auditoria que el nou equip de Sanitat ha demanat de tots els departaments i que servirà de base de les seues decisions. 

"No li dona validesa a l'auditoria feta al gener. Ell vol tindre una cosa més global a nivell sanitari i a nosaltres ens deixa en l'aire i en la incertesa del que tenim ara mateix", ha afegit Sarrió, que ha assegurat que aquesta "és una situació molt delicada per a la Marina Alta" per les condicions laborals "tan precàries amb la gestió privada". Per al personal sanitari, l'estiu ha sigut complicat amb la gestió de les vacances, la falta de personal i l'esgotament del que encara treballa. La plantilla espera que l'hospital passe a mans públiques. "Si no passa això, nosaltres tenim molta por", ha dit Sarrió.

En el mateix cas es troba la plantilla de Manises. Una decisió que, per als sindicats, suposa obrir la porta a una possible paralització de la reversió.

També et pot interessar

stats