Malestar al Botànic per unes declaracions de Bravo sobre Oltra

Les declaracions molesten en Compromís, que critica la falta de lleialtat de la consellera de Justícia

Polèmica entre Bravo i Oltra

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, afirmava aquest dimarts en una entrevista a la cadena COPE que si ella estiguera en el lloc de Mónica Oltra es plantejaria anar-se'n de la Conselleria. Li havien preguntat sobre si la vicepresidenta hauria de dimitir per la gestió dels centres de menors. 

Les paraules de Bravo han provocat una reacció, principalment en Compromís. La seua secretària general, Àgueda Micó, ha dit durant la roda de premsa en la qual Vicent Marzà ha explicat la seua decisió de deixar la Conselleria d'Educació, que les declaracions que són "desafortunades" i tenen una clau "electoralista". "D'ací a uns anys, quan es valore el Botànic, a Oltra se la recordarà pel seu impuls per a transformar a la Comunitat i altres membres del Consell per bloquejar la igualtat lingüística dels valencians", ha afegit Micó en relació amb l'última crisi al si del Botànic.

També ha opinat l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha afirmat que si ha de posar un exemple de lleialtat institucional "no seria Gabriela".

Per contra, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat aquest dimecres d'"opinió personal" les declaracions i ha evitat anar més enllà en la polèmica. "És una opinió personal, com altres opinions d'altres persones, i representa el que representa, que és la seua opinió", ha resolt el president.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que, davant les preguntes dels mitjans sobre què opinava de les paraules de Bravo, ha sentenciat: “Com a coportaveu de Compromís no tinc res a afegir al que han dit els meus companys. Són opinions personals”. 

Polèmiques precedents

Aquesta no és la primera polèmica entre Bravo i Oltra. En 2020 i amb motiu de la presentació de l'estratègia valenciana per a la recuperació, Oltra va criticar l'acte convocat per Puig. La crítica va provocar una reacció de Bravo, que va defensar el document, el treball fet per a eixir de la crisi provocada per la pandèmia, alhora que va llançar un missatge a Oltra. "Jo he seguit una premissa: aporta o aparta't", va dir en aquell moment.

En 2018 també va haver una desavinença entre les dues conselleres. Bravo va anunciar a finals d'agost que la Ciutat de la Justícia de València tindria la primera comissaria de policia d’Espanya especialitzada en violència de gènere. Un anunci que va fer reaccionar a Oltra, qui a través del seu compte de Twitter va suggerir que el projecte envaïa competències de la seua conselleria i que se saltava el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista. 

També et pot interessar

stats