Llinares en el seu comiat de l'Agència Antifrau: “En set anys hem atés quasi 2.000 expedients de denúncies"

El director presenta la memòria de l’any passat tres dies abans de deixar el càrrec al capdavant de l’entitat

Joan Llinares, director de l'Agència Antifrau, es dirigeix a pronunciar la seua última compareixença al parlament valencià abans de deixar el seu càrrec
Joan Llinares, director de l'Agència Antifrau, al Parlament valencià abans de deixar el càrrec / Ana Escobar (Efe)

“Fa set anys només teníem una llei, però en estos moments ja tenim tot un marc normatiu que obliga les administracions a tindre sistemes interns d'informació, a tindre responsables de prevenció de corrupció en les seues estructures i a tindre, sobretot, plans d'integritat". Era el balanç que feia este dimarts a les Corts el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, després de set anys al capdavant d’una institució, a la qual s’ha referit com a “òrgan de col·laboració”.

Llinares s’expressava en estos termes en la seua última compareixença a les Corts, davant la comissió d'economia, pressupostos i hisenda, on ha aprofitat per a presentar la memòria del 2023. Deixarà el càrrec divendres amb la incertesa, encara, de qui serà el successor, càrrec al qual aspira Gustavo Segura, actual director d'Anàlisi i Investigació d’este organisme.

"En l'aspecte correctiu, en set anys sols hem posat una sanció, això dona la idea que no hem anat en un pla de potestat sancionadora i hem atés quasi 2.000 expedients derivats de denúncies que han entrat en l'agència", ha afegit Llinares en referència a la seua etapa al capdavant d’esta institució.

En la compareixença, Llinares ha destacat alguns problemes de l'agència, com el fet que en set anys no ha pogut trobar, mitjançant els procediments previstos per a l'agència, un cap de gabinet, la qual cosa li ha suposat "problemes de càrregues" de treball.

Respecte a 2023, Llinares ha destacat "la creació d'una xarxa de referents en més de 150 administracions a través de la instal·lació dels sistemes interns d'informació, els coneguts canals de denúncia interns".

En la seua última intervenció, Llinares ha tingut paraules d’agraïment per a l'equip de l'Agència Antifrau. "Sé el que han patit, el que han treballat i com no han pogut arribar a tot el que ens agradaria, però eixe esforç pense que està valent la pena i ens beneficia a tots", ha manifestat.

"La Comunitat Valenciana continuarà sent un model que ens copiaran. I en l'altra vida, com a 'ex', sempre continuaré ajudant", ha conclòs. Al final de la intervenció, el responsable de l'Agència Valenciana Antifrau ha assenyalat: "Tenim un futur prou esperançador, hem anat avançant i el que hem caminat és difícilment reversible. Tinc confiança en vostés", concloia.

També et pot interessar

stats