Antifrau sanciona una de les empleades acusades de filtrar casos no demostrats d'assetjament sexual

L'agència valenciana, que ha suspés la treballadora d'ocupació i sou, portarà el cas a la Fiscalia, per revelació de secrets, quan la sanció interna siga ferma

El director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares
El director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares / Europa Press
26 de març 2024 - 15:28

El director de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), Joan Llinares, ha anunciat una sanció disciplinària dihuit mesos de suspensió d'ocupació i sou a una empleada per la presumpta filtració de documents interns respecte a la investigació de suposats casos d'assetjament sexual comesos a l'agència. La investigació interna va desmentir aquestes insinuacions, segons va explicar Llinares en una compareixença a les Corts, el 14 de novembre.

Llavors va anunciar que l'agència havia obert expedient a dues funcionàries per presumptes filtracions. La confirmació de la sanció disciplinària a una d'elles l'ha comunicada ara, cinc mesos després, en una roda de premsa a l'hemicicle valencià per a presentar la memòria de l'AVAF del 2023. 

Segons ha informat la sanció no es ferma, ja que "queda pendent un recurs de reposició que encara la persona està en termini per a presentar". Llinares ha anticipat que quan la resolució siga ferma es remetrà a la Fiscalia "perquè considerem que s'ha produït un delicte de revelació de secrets".

El director d'AVAF ha assenyalat que l'altre expedient es va iniciar més tard i encara no està tancat, per la qual cosa ha declinat parlar aquest.

"Va haver-hi una sèrie d'acusacions molt greus, contra el personal de l'agència, que hi havia hagut assetjament sexual, això va donar lloc al fet que s'obrira un expedient intern informatiu. Sorprenentment, d'aquesta investigació van aparéixer unes filtracions en un mitjà i contenien paràgrafs sencers de correus electrònics interns del mateix personal de l'agència", ha recordat el cap d'Antifrau.

També et pot interessar

stats