Un exdelegat d'Hisenda amb Zaplana i el número dos d'Antifrau, candidats a rellevar Joan Llinares a la institució

Els candidats Eduardo Beut i Gustavo Segura necessiten el suport de 60 dels 99 diputats de les Corts

D'esquerra a dreta, els candidats Gustavo Segura i Eduardo Beut
D'esquerra a dreta, els candidats Gustavo Segura i Eduardo Beut / À Punt NTC

El termini per a presentar candidatures per a substituir Joan Llinares com a director de l'Agència Antifrau conclou amb dos candidats en la cursa: l'actual número dos Gustavo Segura, que representaria un mandat de continuïtat, i Eduardo Beut, delegat de l'Agència Tributària a València en temps d'Eduardo Zaplana com a ministre de Treball. 

Beut, que també va supervisar la fusió de Bancaixa i la CAM, era fins a aquest migdia el candidat tapat. Hui és l'opció de l'Associació de Gestors de l'Administració Pública per a dirigir l'Agència Antifrau.

El seu rival, Gustavo Segura, és la mà dreta de Joan Llinares. Compta amb el suport de tres entitats civils (Acció Cívica, Fundació per la Justícia i l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció) i Compromís.

El nomenament no serà fàcil perquè els candidats necessiten el suport una majoria de tres quints de les Corts, 60 dels 99 diputats. 

Una vegada es tanque el termini de presentació de candidatures, la Junta de Síndics marcarà el dia perquè Beut i Segura defensen els seus projectes. El mandat de Joan Llinares conclou en juny i cal trobar-li relleu perquè no hi ha possibilitat de repetir en el càrrec.

També et pot interessar

stats