La llei del "només sí és sí" protagonitza la primera sessió de control al govern del Congrés d'enguany

La polèmica d'un agent infiltrat entre associacions anticapitalistes de Barcelona i l'atemptat d'Algesires són altres dels temes que s'espera tractar en aquesta sessió

El president del govern espanyo, Pedro Sánchez, en el ple del Senat
El president del govern espanyo, Pedro Sánchez, al ple del Senat / Zipi (Efe)

La primera sessió de control al govern de l'any arranca dimecres amb diversos temes d'actualitat en l'orde del dia. La llei del "només sí és sí", que ara l'executiu vol reformar; la polèmica d'un agent infiltrat entre associacions anticapitalistes de Barcelona; i el control a la immigració il·legal (a la vista de l'expulsió pendent de l'autor del recent atac jihadista en diverses esglésies d'Algesires) són algunes de les qüestions a les quals haurà de respondre el president del govern, Pedro Sánchez.

Entre les intervencions registrades per la resta de formacions polítiques, destaca la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, que vincula la migració amb l'atac a Algesires, ja que el detingut pel crim d'Algesires vivia en situació irregular i tenia pendent una orde d'expulsió des de fa set mesos. "Revertirà el govern les polítiques en matèria migratòria per a evitar nous atemptats com el d'Algesires?", demana el text.

Per part seua, la portaveu del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, requerirà al president per a preguntar-li si és "responsable" dels actes del seu govern. Encara que no esmenta detalls, tot apunta al fet que el debat podria derivar en la reforma de la llei del "només sí és sí".

Mentrestant, el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, preguntarà a Sánchez "quin tipus de model policial defén el govern". El setmanari La Directa va publicar els casos de dos agents de la Policia Nacional que presumptament es van infiltrar en cases ocupa i en l'esquerra anticapitalista independentista. Un d'ells va aconseguir l'accés a habitatges o centres socials arran de "relacions sexoafectives" que va establir en entorns festius i a través d'aplicacions de cites.

Esquerra, juntament amb altres partits independentistes, ha exigit explicacions al govern en el Congrés per aquest operatiu policial i té demanada la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

També et pot interessar

stats