Llanos no aposta per eleccions anticipades ja que el Consell "gaudeix de perfecta salut"

El síndic de Vox ha assenyalat que malgrat no tindre bons resultats a Galícia es "consoliden com a quarta força" en un territori "tan tancat pels partits que ocupen la Xunta"

El diputat de Vox, José María Llanos
El diputat de Vox, José María Llanos / Europa Press

El síndic de Vox en les Corts, José María Llanos, s'ha posicionat en contra d'unes eleccions anticipades a la Comunitat Valenciana i ha destacat que el Consell de la Generalitat que formen al costat del PP "gaudeix de perfecta salut".

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa posterior a la junta de síndics sobre les declaracions del líder del seu partit a Palma, Fulgencio Coll, que advocava per avançar els comicis autonòmics a les Balears després del resultat de les eleccions gallegues.

Llanos ha assenyalat que "les eleccions a Galícia són a Galícia" i ha destacat que malgrat no ser "resultats bons per a Vox" (no han aconseguit representació), es "consoliden com a quarta força" en aquell territori "tan tancat pels partits que ocuparan la Xunta".

Així, ha lamentat "no haver pogut arribar a més gallecs", però ha subratllat que el seu projecte "es consolida", ja que pugen en vots i en percentatge.

"No estem contents, però som responsables i sabem quant ens queda a fer en la comunitat gallega. Gràcies a Déu, a la Comunitat Valenciana ja ho estem fent", ha afegit.

El síndic també ha lamentat l'augment d'escons del BNG. Segons assenyalat, ha ocorregut "alguna cosa que potser va passar a la Comunitat Valenciana", on el PP va propiciar en el passat que pujara el "separatisme" de Compromís.

"Potser també en els anys del PP a Galícia s'han aplicat polítiques de rebuig a l'espanyol i d'una espècie de nació sense estat com ha arribat a dir el mateix Alberto Núñez Feijóo, que ha provocat que haja pujat un partit nacionalista com el BNG".

També et pot interessar

stats