Els líders polítics mostren totes les cartes a una setmana del 23J

El cap de setmana de campanya previ als comicis, els principals candidats estatals es llancen a convéncer l'electorat

Els candidats a la presidència del govern espanyol intensifiquen la campanya en el cap de setmana previ al 23J
Els candidats a la presidència del govern espanyol intensifiquen la campanya en el cap de setmana previ al 23J / À Punt NTC

En l'últim cap de setmana de campanya per al 23J, els principals candidats a la presidència del govern estatal s’han llançat pels seus respectius electorats.

El candidat socialista Pedro Sánchez i el popular Alberto Núñez Feijóo han advertit el seu potencial electorat que l'abstenció és un vot per al rival; Yolanda Díaz, la candidata de Sumar, ha cridat al vot de la classe treballadora, i el portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat que el seu partit és l'autèntic vot útil.

Aquest dissabte, al Palau de Congressos de València i davant un públic entregat, Sánchez s’ha mostrat molt més enèrgic que els passats dies, i ha deixat arrere la decepció que va suposar el cara a cara del 10 de juliol amb el líder popular.

El secretari general dels socialistes ha posat l'accent en la necessitat de mobilitzar el vot progressista: una abstenció el 23J, seria en la seua opinió, "una reculada, com votar al PP i a Vox".

Feijóo ha donat el mateix missatge, encara que en sentit contrari, des de Logronyo, on ha avisat que "cal votar, l'abstenció és un vot perquè es quede Sánchez". El líder dels populars, que també s'ha donat un bany de masses davant els seus, ha insistit a apel·lar a tots els votants que volen el canvi perquè unisquen els vots en el PP.

"Necessitem vint escons" per a un "govern estable i en solitari", ha proclamat el líder popular, que ha subratllat que tenen huit dies per a aconseguir que el vot no es disperse.

Per la seua banda, la candidata de Sumar, Yolanda Díaz, ha assegurat en un míting a Vitòria (Àlaba) que si governa el PP "provocarà una recessió" i ha acusat Feijóo de mentir “permanentment”, per la qual cosa ha cridat a la mobilització dels treballadors i treballadores.

Díaz també ha dedicat retrets al PSOE, el “soci de govern que deia no es podia limitar el preu de l'electricitat, que era inconstitucional, que Europa no ho permetia, que no es podia actuar sobre els beneficis caiguts del cel”, ha afirmat, per a defendre que, gràcies a "l'excepció ibèrica", Espanya té "la inflació més baixa de la UE".

El portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha assegurat aquest dissabte a Màlaga que el seu partit és “l'autèntic vot útil” i ha retret al PP que no haja entés encara que no es pot estar oferint pactes a Pedro Sánchez si el que es vol és "eliminar-lo". Un dia abans, el líder ultradretà Santiago Abascal va donar suport a la decisió de l'Ajuntament de Borriana (Plana Baixa) de cancel·lar la subscripció a les revistes en valencià.

També et pot interessar

stats