Àgueda Micó: "Farem possible un govern progressista que blinde els drets LGTBI"

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València ha participat en un acte a Alacant en companyia de Txema Guijarro i Imma Orozco, números 1 i 2 per aquesta circumscripció

Acte de campanya de Compromís-Sumar, aquest dissabte a Alacant / Compromís
15 de juliol 2023 - 16:07

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó, junt amb el cap de llista per Alacant, Txema Guijarro, i la número 2, Imma Orozco, ha participat aquest dissabte a la ciutat d'Alacant en una acció en defensa dels drets de les persones LGTBI, coincindint amb la manifestació que aquesta vesprada culminarà el vinté aniversari de l'Orgull.

Segons ha explicat Micó, “la nostra terra ha liderat durant els últims huit anys l’avanç en drets i llibertats en l’àmbit autonòmic i hem sigut referent per als avanços aconseguits a nivell estatal. La lluita LGTBI està ara mateix davant d'un repte enorme: fer front a les polítiques involucionistes de la dreta i l’extrema dreta i a les amenaces als drets conquistats en tants anys de lluita, però també davant dels dubtes i de falta de valentia del PSOE que s’han demostrat en la tramitació de la llei trans".

"Compromís-Sumar estem i sempre estarem al costat de la lluita per la conquista de nous drets, i sempre estarem al costat de la lluita LGTBI. Per això volem ser la veu del moviment en el Congrés i el Senat, perquè volem seguir avançant en drets per a totes i tots, perquè els drets LGTBI són drets de totes i tots. Tenim clar que la millor manera de no retrocedir és seguir avançant", ha destacat Micó.

La candidata de Compromís-Sumar ha remarcat que "la pròxima legislatura farem possible un govern progressista i valent que blinde els avanços, lleis i normes que garanteixen els drets LGTBI".

En aquest sentit, s’ha plantejat un pacte LGTBI amb forces polítiques, agents socials i ciutadania per evitar qualsevol reculada institucional o política en aquesta matèria. "Defensarem i oferirem sempre tot el nostre suport al teixit associatiu i social que defensa els drets LGTBI".

Entre altres mesures, ha avançat que s’impulsarà formació específica al personal de les administracions de justícia i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat sobre la realitat LGTBI, creant programes especialitzats d’atenció a les denúncies d’accions LGTBI-fòbiques.

També et pot interessar

stats