Laura Chulià (PP) sobre l’auditoria al sector públic: "La societat té dret a saber com s’han fet les coses i com es depuren responsabilitats"

La portaveu adjunta del Partit Popular a les Corts garanteix la continuïtat de l’Agència Valenciana Antifrau

La portaveu adjunta del PP a les Corts, Laura Chulià, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“No sols ho diu la Sindicatura de Comptes o la Intervenció General, la societat valenciana té dret a saber què ha passat i, sobretot, com es depuren responsabilitats”. És la justificació que dona la portaveu adjunta del PP, Laura Chulià, a les auditories que ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, per al sector públic instrumental, encomanades amb la intenció de conèixer amb detall les despeses que ha fet l’anterior govern del Botànic i, en cas que no s’ajusten a la legalitat, reclamar responsabilitats, com va advertir el cap del Consell el dia que les va anunciar.

En aquest sentit, Chulià ha manifestat en una entrevista en Les notícies del matí que “no hi ha hagut cap penalitat a coses que s’estaven fent molt malament”. Entre aquestes, citava un exemple: “En els últims quatre anys hi ha 250.000 contractes donats a dit, al marge de la normativa de contractació pública, més de 700 milions d’euros dels valencians”, apuntava.

Així mateix, la portaveu adjunta dels populars a les Corts remarcava que el Consell té intenció “d’arribar fins al final”, en al·lusió a la depuració de responsabilitats en cas que quede evidenciat que s’han comés irregularitats.

Crec que si hi ha uns indicis, el govern té l’obligació de retre comptes. Ha de ser gent professional qui diga què ha passat Laura Chulià

Quant a l’anàlisi del rastre de les despeses, Laura Chulià ha dit que no es vetarà ningú i que la intenció del govern valencià és atendre totes les peticions de compareixences que es demanen, “també des de l’oposició”.

“Creiem que hem de traure a la llum el que s’haja fet malament. La gent ha de saber què s’ha fet amb els seus diners. Crec que si hi ha uns indicis, el govern té l’obligació de retre comptes. Al final, ha de ser gent professional qui diga què ha passat” en el sector públic, exposava la portaveu adjunta del PP.

Quant a la petició del PSPV i Compromís d’ampliar la investigació de possibles irregularitats als anys de gestió del PP en la Generalitat, en l’anterior etapa de govern popular, abans del 2015, Laura Chulià ha retret que, “en huit anys, no ha arribat a una desena de comissions d’investigacions les que s’han fet, i s’han centrat en el que el govern va estimar oportú”.

Per aquesta raó, la portaveu adjunta del PP pensa que “no té trellat voler investigar coses que quan governaves no t’interessava investigar”, ha indicat durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Ho tenim claríssim. L’Agència Valenciana Antifrau no desapareixerà en cap moment Laura Chulià

D’altra banda, i pel que fa a una institució que persegueix les possibles irregularitats que hagen pogut cometre les administracions, l’Agència Valenciana Antifrau, que està en període de rellevar el director, Laura Chulià ha assegurat que aquesta entitat no desapareixerà. “Ho tenim claríssim. L’Agència no desapareixerà en cap moment”, ha dit amb claredat.

Ara bé, Chulià ha afegit que “ha sigut una llàstima que s’han impulsat, després de portar-li indicis de coses irregulars, com els contractes del germà de Ximo Puig o contractes de la pandèmia, però l’agència no ha contestat”. En aquest punt, puntualitzava que “per descomptat”, l’Agència Valenciana Antifrau “és necessària, però ha de ser objectiva”.

També et pot interessar

stats