Laura Borràs, condemnada a quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació per fraccionar contractes

El tribunal demana un indult parcial a l'expresidenta del Parlament de Catalunya per a rebaixar-li la pena a dos anys i evitar l'entrada en el presidi

La presidenta de Junts, Laura Borràs, a la seua arribada a una reunió en la seu del seu partit
Laura Borràs, en una imatge d'arxu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'expresidenta del parlament autonòmic i líder de Junts per Catalunya, Laura Borràs, a quatre anys i mig de presó i altres tretze d'inhabilitació. Considera provat que va fraccionar i adjudicar a dit contractes, de manera il·legal, en l'etapa en què va estar al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La sentència judicial, que s'ha fet pública aquest dijous, imposa a Borràs quatre anys de tancament presidiari per delictes de prevaricació i falsedat documental. Però, alhora, el tribunal ha sol·licitat un indult parcial per a ella, de forma que la condemna es rebaixe a només dos anys de presó i puga evitar-li haver d'ingressar en presó.

A la dirigent independentista l'han jutjada per prevaricació i falsedat documental en un procediment que va finalitzar el passat 1 de març. Finalment, la condemna decretada pel TSJC és inferior als sis anys de presó i 21 d'inhabilitació que demanava la Fiscalia. Malgrat la pena imposada, Borràs ha defensat en tot moment que era innocent. 

El projecte que ha estat sota la lupa judicial és el que abastava el web de la ILC, que es va fragmentar en díhuit contractes menors per a adjudicar-los de manera "totalment arbitrària" al seu amic Isaías Herrero, sabent que cometia una irregularitat. Aquest estava també encausat, junt amb Andreu Pujol, un informàtic que es va prestar a arreglar pressupostos ficticis. El tribunal català els ha condemnat a dos anys i un any i dos mesos de presó, respectivament.

Borràs: sentència "ni ferma ni justa"

Poc després que es fera pública la sentència judicial, Borràs ha fet una declaració crítica a les portes del Parlament de Catalunya en rebuig de la condemna que li ha imposat el tribunal. "No he tingut un judici just, per tant, no podia esperar una sentència justa", ha lamentat la presidenta de JxCat, que ha advertit que això no farà que deixe de lluitar per la independència: "Ni és ferma ni és justa, però no m'impedirà continuar treballant per l'únic objectiu pel qual vaig entrar en política, que és aconseguir la independència de Catalunya".

Borràs ha proclamat de nou que és innocent dels fets pels quals la condemnen a presó, i ha deixat clar que no es detindrà per a demostrar-ho: "No em pare en la lluita per defensar la meua honradesa, en la meua lluita per defensar i reclamar una absolució que, amb tota seguretat, un altre tribunal proclamarà", ha assegurat, envoltada per una representació de l'independentisme català.

També et pot interessar

stats