Laura Borràs, a juí per prevaricació i falsedat documental

La presidenta del Parlament de Catalunya està acusada d'haver fraccionat, presumptament, contractes en la Institució de les Lletres Catalanes

Borràs intervé en el congrés de Junts per Catalunya, el passat 16 de juliol de 2022
Borràs intervé en el congrés de Junts per Catalunya, el 16 de juliol / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) envia a juí la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la causa que investiga si va fraccionar contractes per a afavorir un amic quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Va dirigir la institució entre gener del 2013 i gener del 2018. 

Se l'acusa de delictes continuats de prevaricació i falsedat documental, pels quals la Fiscalia Anticorrupció demana una pena de sis anys de presó i 21 d'inhabilitació per a la parlamentària catalana.

L'obertura del juí, contra la qual no es pot recórrer, s'ha notificat a les parts en una resolució feta pública aquest dimarts. Ara els advocats presentaran els escrits de defensa i després el tribunal fixarà la data per al juí, la qual cosa tindrà lloc previsiblement a partir de setembre perquè el mes d'agost no és hàbil en els tribunals.

El jutge instructor, Carlos Ramos, veu "raonabilitat i consistència" en les acusacions de la Fiscalia a partir dels indicis arreplegats en la investigació, i recorda que l'acusació fins ara es basa en indicis que no comprometen la presumpció d'innocència dels acusats, que es valorarà en el juí.

La decisió del TSJC trasllada al Parlament de Catalunya el debat sobre la suspensió de Borràs, basat en un article del reglament que obliga a apartar els diputats que estiguen a l'espera de ser jutjats per corrupció.

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha deixat aquest dimarts en mans dels grups parlamentaris valorar l'acte de l'alt tribunal. "Toca als grups parlamentaris fixar posició. Soc conscient de la rellevància que tindria un posicionament del govern, però no em toca a mi fer cap valoració sobre aquest tema", ha afirmat en roda de premsa posterior al consell executiu.

També et pot interessar

stats