La Fiscalia demana sis anys de presó contra la presidenta del parlament de Catalunya, Laura Borràs

La també presidenta de JxCAT està acusada de fraccionar contractes per a adjudicar-los a un amic sense concurs

La candidata de Junts a la presidència catalana, Laura Borràs.
La diputada de JxCAT i presidenta del parlament de Catalunya, Laura Borràs. / À Punt NTC

La Fiscalia demana sis anys de presó i 21 d'inhabilitació per a la presidenta de JxCat i del parlament de Catalunya, Laura Borràs, a la qual acusa d'adjudicar presumptament a dit a un amic 18 contractes menors entre març del 2013 i febrer del 2017, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

En l'escrit, presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el ministeri públic acusa Borràs dels delictes de prevaricació i falsedat en document mercantil com a responsable d'un presumpte fraccionament de contractes per a adjudicar-los sense concurs públic.

El passat 9 de juliol Borràs va congregar unes 300 persones a l'Ateneu de Barcelona en un acte de suport a la seua innocència i continuïtat en el parlament, que va comptar amb la presència de la plana major de JxCat i de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, així com la participació en vídeo de l'excap del govern català Carles Puigdemont. Consideren que es produeix una "ingerència dels tribunals". 

Borràs defengué que l'article 25.4 del reglament de la cambra catalana, que diu que s'ha de suspendre als diputats als quals s'ha obert un judici oral per delictes vinculats a la corrupció, s'hauria d'"anul·lar i erradicar" perquè "presenta un problema democràtic".

La situació de la presidenta del parlament ha causat fortes tensions en la coalició de govern. Esquerra ha instat a la diputada que abandone. El president de la Generalitat, Pere Aragonés, va aconsellar-la en una entrevista a Onda Cero que posara la institució per damunt de la persona, mentre el portaveu d'Esquerra, Gabriel Rufián, va desvincular la situació de Borràs de la presumpta persecució judicial de la causa independentista. En paraules de Rufián, el problema es limita a "un fraccionament de contractes per a un amic que va resultar ser un narcotraficant".

També et pot interessar

stats