La menor tutelada víctima d'abusos demanda a Sanitat per comiat improcedent

La jove ha estat contractada a l'Hospital de Torrevella fins a la reversió de la gestió privada que exercia Ribera Salud, l'empresa que dirigeix Alberto de Rosa, a qui Oltra acusa de participar en la conspiració política

Oltra mostra a les Corts una foto de la reunió a l'estació de l'AVE entre Francico Camps, la denunciant Cristina Seguí i el director de Ribera Salud, Alberto de Rosa
Oltra mostra a les Corts una foto de la reunió a l'estació de l'AVE entre Francico Camps, la denunciant Cristina Seguí i el director de Ribera Salud, Alberto de Rosa / À Punt NTC

La dona que va patir abús sexual de l'exmarit de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, quan era una menor tutelada, ha denunciat la Conselleria de Sanitat per comiat improcedent després que no se li haja renovat el contracte a l'Hospital de Torrevella.

El jutjat social número 1 d'Elx ha fixat per al 26 de gener de 2023 l'acte de conciliació entre les parts pel despatxament, que s'ha produït després de la reversió a la Generalitat del centre hospitalari, que Ribera Salud ha gestionat entre 2006 i 2021.

La jove va ser contractada per la part privada, però no se li va renovar el contracte quan l'hospital va tornar a la gestió pública, segons informa aquests dimarts el diari ABC i va denunciar fa mesos a les Corts el PP, que va atribuir aquest fet a "una persecució política".

El director general de Ribera Salud és Alberto de Rosa, germà de l'exconseller de Justícia del PP, Fernando de Rosa. És a més una de les tres persones de la reunió a l'estació de l'AVE d'Atocha, a Madrid, datada el 22 de setembre del 2021, que va mostrar a les Corts Mónica Oltra per a denunciar una possible conspiració política instrumentalitzant el cas de la menor. A De Rosa l'acompanyen en la instantània l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i la fundadora de Vox València, Cristina Seguí, que és l'autora d'una de les querelles que han portat a la imputació d'Oltra per la gestió dels abusos.

La jove estava tutelada per la Generalitat en un centre de menors quan, entre 2016 i 2017, va denunciar abusos sexuals per part d'un dels monitors, que llavors era marit d'Oltra, amb qui estava en procés de separació. L'home va ser condemnat el 2019 a cinc anys de presó en una sentència que el TSJCV va confirmar el 2021 i encara que es troba recorreguda en el Suprem.

Posteriorment, la jove va denunciar la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb l'acusació d'haver encobert presumptament els abusos. La representa com a advocat el líder de la formació ultra Espanya 2000 José Luis Roberto. L'exdirigent de la formació d'extrema dreta Vox, Cristina Segui, s'hi va adherir després a la causa com a acusació particular.

També et pot interessar

stats