L'oblit d'una funcionària ha fet prescriure la denúncia per l'agressió homòfoba a un professor de Bétera

La víctima ha descobert que la denúncia per delicte d'odi es va quedar en un calaix i mai es va enviar al jutjat

À Punt entrevista Miquel Álvarez, professor agredit a l’institut de Bétera
Miquel Álvarez, el professor agredit a l’institut de Bétera / À Punt NTC

L'agressió homòfoba patida per un professor en l'institut de secundària Les Alfàbegues de Bétera (Camp de Túria), el febrer del 2022, no tindrà conseqüències per als autors, perquè la denúncia mai va aplegar al jutjat. Una funcionària va oblidar-la en un calaix i ara ha prescrit. Ho ha denunciat la víctima, Miquel Álvarez, que ha descobert la situació després de tornar al jutjat per a interessar-se per l'evolució de la causa. "En lloc de tramitar-la i enviar-la als jutjats de Llíria, que és el que corresponia, la va guardar en un calaix", ha dit Álvarez, que va presentar la denúncia als jutjats de Castelló de la Plana, la seua ciutat natal.

En adonar-se que "no estava registrada", va reactivar la denúncia, però en arribar a Fiscalia, el ministeri públic li van comunicar que el cas "havia prescrit", ja que els delictes d'odi s'han de denunciar en el termini màxim d'un any des de l'acció. Ha posat una queixa en l'Administració de Justícia, però encara no ha rebut notícies, segons ha manifestat a l'agència EFE.

Els fets van ocórrer durant un esplai en el qual ell tenia guàrdia de pati. Allí va veure un grup d'alumnes que onejava una gran quantitat de banderes d'Espanya com a rèplica en el dia anterior a l'exhibició de banderes LGTBI per part d'uns alumnes, per a mostrar suport a un alumne trans. Segons manifesta, en veure que entre les banderes espanyoles hi havia algunes amb l'àguila franquista, va decidir retirar-les. Llavors, una gran quantitat d'alumnes el van envoltar i van començar a insultar-lo, propinar-li colps i llançar-li objectes com pedres, claus o entrepans. El centre va expulsar els deu alumnes identificats com a autors de l'agressió.

"La justícia els ha donat la raó"

El professor, docent de física i química, estava fent una substitució i ja no treballa en eixe institut. Per a ell, l'agressió "està passada" ja, però lamenta que no s'haja complit el propòsit, que era el de fer veure a l'alumnat que fets d'esta gravetat no poden quedar impunes. Ara ha volgut fer pública la situació perquè quede clar que, si el cas no ha arribat a majors conseqüències, ha sigut per una "mala praxi" que ara "no es pot esmenar".

"La justícia els ha donat la raó", lamenta per a explicar que tem que estos adolescents es creuen impunes i "poden ser potencials agressors" en un futur. Lamenta, a més, que en els últims anys, especialment amb l'ascens de forces d'extrema dreta i la seua arribada a les institucions, "va calant molt el discurs populista i homòfob". Els adolescents, al seu juí, "escolten a casa eixos discursos" i "es veuen empoderats", ha dit en l'entrevista a EFE.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

També et pot interessar

stats