L'informe forense de Griñán recomana que no ingresse en presó fins que remeta el càncer que pateix

L'expresident socialista de la Junta d'Andalusia, condemnat a sis anys per malversació, ha sigut diagnosticat amb càncer de pròstata

Imatge d'arxiu de Griñán
Imatge d'arxiu de Griñán / Europa Press
09 de gener 2023 - 14:32

L'informe forense de l'Institut de Medicina Legal (IML) de Sevilla sobre la malaltia greu sobrevinguda de José Antonio Griñán, l'expresident de la Junta d'Andalusia, assenyala "la no-conveniència d'ingrés en centre penitenciari fins que es confirme la remissió de la patologia oncològica". 

El socialista, condemnat a sis anys i dos dies de presó per malversació en el cas dels ERO, va demanar el passat 23 de desembre a l'Audiència de Sevilla que li suspenguera l'entrada en presó amb l'argument que pateix un càncer de pròstata detectat recentment.

L'informe forense sobre l'estat de salut de José Antonio Griñán recomana que no ingresse en presó per a complir la condemna de sis anys. L'expresident de la Junta d'Andalusia, condemnat pel cas dels ERO, pateix un càncer de pròstata i l'informe recomana que continue en llibertat per a tractar-se'l.

La Secció Primera de l'Audiència de Sevilla ha donat ja trasllat d'aquest informe forense a la Fiscalia i al PP, habilitant un termini de "tres dies" perquè tals parts es pronuncien sobre la petició de l'expresident andalús de suspendre l'entrada en presó per aquesta malaltia greu sobrevinguda; en concret, un càncer de pròstata.

L'expresident de la Generalitat amb el PP, que va estar nou mesos en presó provisional mentre era tractat d'una leucèmia, va defendre públicament la petició de Griñán. "La justícia perd el sentit quan oblida les raons humanitàries", va assenyalar l’exdirigent valencià. 

També et pot interessar

stats