L’estratègia europea per a combatre la bretxa salarial estarà enllestida el març

Les valencianes cobren 5.344 euros menys a l’any que els homes, segons les últimes dades de l’INE.

Dos treballadores del sector de la restauració
Dos treballadores del sector de la restauració / Pixabay

La Comissió Europea tindrà una nova estratègia d’igualtat el març per a reduir la bretxa salarial entre homes i dones. El greuge salarial suposa que les valencianes cobren una retribució mitjana anual 5.344 euros inferior a la dels homes, segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) disponibles.

La comissària d'Igualtat, Helena Dalli, ha recalcat que el departament que encapçala treballarà durant les pròximes setmanes per a avançar en la "transparència salarial". Dalli ha arribat a posar damunt la taula mesures com la d’oferir als treballadors informació sobre l'escala salarial o requerir a les empreses que auditen aquesta informació.

En aquest sentit, la responsable d’Igualtat al Parlament Europeu ha indicat que la discriminació salarial “ha anat massa lluny”. Helena Dalli ha recordat que la igualtat salarial per a un mateix treball està contemplada des dels tractats de 1957, en canvi, “a Europa les dones continuen rebent de mitjana un 16% inferior als homes. És hora d'atallar això”, ha recalcat.

Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de l'exercici 2017, els valencians van cobrar aquell any 23.867,74 euros, mentre que les valencianes van guanyar 18.523,81 euros. Pel que fa a les dades del conjunt de l’Estat, el treballador va guanyar 26.391,84 euros el 2017 i, en el cas de les dones, aquesta xifra es va rebaixar fins els 20.607,85 euros.

També et pot interessar

stats