L'Audiència d'Alacant confirma el processament de l'alcalde de Benejússer

Acusa Antonio López i huit persones més, entre elles tres regidors de l'Ajuntament, de presumpte delicte electoral en els comicis municipals de 2015.

L'Ajuntament de Benejússer
L'Ajuntament de Benejússer / Ajuntament de Benejússer

L'Audiència d'Alacant ha confirmat el processament de l'alcalde de Benejússer, el socialista Antonio López, i de huit persones més, entre les quals hi ha tres regidors del consistori d'aquesta localitat del Baix Segura. Els nou estan acusats d'un presumpte delicte electoral en les eleccions municipals de maig del 2015. D'aquesta manera, l'acta de l'Audiència ha confirmat la decisió del jutjat número 3 d'Oriola contra el qual havien recorregut els imputats, en considerar que hi ha indicis constitutius de delicte electoral.

Davant d'aquesta decisió, el Partit Popular del Baix Segura ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que deixen de forma immediata el càrrec l'alcalde i els tres regidors. “Reclamem als socialistes valencians una decisió ferma i clara sobre la seua postura”, ha declarat Antonio Bernabéu, coordinador dels populars al Baix Segura. “Lamentem que s'arribe tard a donar explicacions i no es demostre un compromís de neteja i transparència amb les institucions”, ha afegit.

Segons la denúncia, els acusats van fer propaganda electoral abans del començament de la campanya per als comicis de 2015. La Fiscalia reclama una multa de 4.500 euros i tres anys d'inhabilitació per a l'exercici del sufragi passiu.

També et pot interessar