El PSOE i Més Madrid demanen la destitució del cap de gabinet d'Isabel Díaz Ayuso

Eldiario.es ha denunciat haver rebut "amenaces" de Miguel Ángel Rodríguez per les seues investigacions sobre la parella de la presidenta madrilenya

EuropaPress 4461892 i d director comunicacion isabel diaz ayuso miguel angel rodriguez
Isabel Díaz Ayuso i el seu director de comunicació, Miguel Ángel Rodríguez / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de març 2024 - 21:47 Actualitzat: 16 de març 2024 - 13:38

El PSOE i Més Madrid, l'oposició en l'assemblea de la Comunitat de Madrid, han demanat aquest dissabte la destitució del cap de gabinet d'Isabel Díaz Ayuso per les "amenaces" que denuncia haver rebut una periodista d'Eldiario.es. Segons la direcció d'aquest mitjà de comunicació, Miguel Ángel Rodríguez hauria enviat aquest divendres a la nit diversos missatges escrits a la redactora assegurant que els "triturarien" i "els tancarien" per les informacions publicades sobre el presumpte frau fiscal de la parella d'Ayuso, Alberto González Amador.

En una publicació a la xarxa social X, la líder de Més Madrid, Manuela Bergerot, ha titllat "d'inadmissible" l'actitud de Rodríguez i ha demanat el seu cessament "immediat". També ha indicat que la formació demanarà la compareixença del cap de gabinet d'Ayuso.

Per la seua part, el portaveu del PSOE a l'assemblea de Madrid, Juan Lobato, ha titllat "d'intolerables" i "lamentable", les presumptes amenaces i ha exigit a Díaz Ayuso el cessament immediat de Miguel Ángel Rodríguez i la seua pròpia dimissió "per mentir als madrilenys". "No ens podem permetre donar a Espanya i a Europa una imatge que en Madrid governa una presidenta que es dedica a amenaçar, a ocultar i a tergiversar la veritat", ha dit.

L'Associació de Fiscals exigeix la dimissió del fiscal general de l'Estat

Aquest divendres a la nit, l'Associació de Fiscals (AF), majoritària en la carrera, va exigir la "immediata dimissió" del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, per considerar que les actuacions del ministeri fiscal relacionades amb la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "danyen greument el seu prestigi".

Aquesta associació, de caràcter conservador, va incidir en un comunicat en el qual la Fiscalia té "deure de sigil" i el dret de defensa es pot veure vulnerat amb "indesitjades filtracions de les converses sobre negociacions, en la cerca d'una conformitat de les parts".

A més, el Consell General de l'Advocacia Espanyola va condemnar també la suposada "difusió" de correus electrònics entre la defensa d'Alberto G. A., parella d'Ayuso, i la Fiscalia Provincial de Madrid, i assenyalar que això suposa "una clara vulneració de la garantia de confidencialitat" entre les parts. Després d'una reunió del ple, el Consell va rebutjar aquesta presumpta revelació de dades i reclamar una investigació "per a determinar-ne l'autoria i iniciar les accions penals o disciplinàries contra qui corresponga".

"És legítim que el ministeri fiscal, en l'ús de les facultats que li atribueix l'estatut orgànic, informe en relació amb fets apareguts en mitjans de comunicació, en els quals es qüestione l'actuació", va indicar en un comunicat. En tot cas, han demanat respectar el protocol de conformitats, subscrit entre el Consell General de l'Advocacia i el ministeri fiscal, "per a impedir que es puguen revelar dades que poden perjudicar la posició de l'investigat en el procés".

Finalment, van exigir "la immediata constitució" d'una comissió mixta Fiscalia General de l'Estat-Consell General de l'Advocacia Espanyola "per a la revisió i actualització del protocol d'actuació per a judicis de conformitat".

També et pot interessar

stats