L'alcaldable d'Onda, Carmina Ballester (PP) sobre el discurs de Vox: "Sempre defendré les dones i l'ecologia. Per a mi són postulats irrenunciables"

Ballester assumirà l'alcaldia dissabte, després d'aconseguir la majoria absoluta més alta entre els municipis valencians de més de 20.000 habitants i una de les deu més rotundes d'Espanya

L'alcaldessa en funcions d'Onda Carmina Ballester (PP) en una intervenció des de l'ajuntment per a À Punt / À Punt NTC

Dissabte es constituirà el nou Ajuntament d'Onda (Plana Baixa) després de la victòria per majoria absoluta de la llista de Carmina Ballester. La popular revalidarà l'alcaldia ampliant d'onze a catorze la xifra de regidors, gràcies a un suport ciutadà que ha crescut del 42,2% al 65,4%, el més alt d'entre els municipis valencians de més de 20.000 habitants i un dels deu més grans de tot Espanya.

Al seu equip, a la política de proximitat i escolta activa desplegada i al compliment del programa de la passada legislatura atribueix Ballester el triomf electoral. "Hem anat complint el que posàrem en marxa a Onda i això dona credibilitat i il·lusió en el futur", ha manifestat a Les Notícies del Matí l'alcaldessa en funcions. La passada legislatura va firmar diverses incorporacions industrials al municipi; la més sonada, la del centre logístic d'Amazon, que ha generat un miler de llocs de treball.

A la "certesa i estabilitat" de la legislatura, per la majoria absoluta "que ens permetia no estar sotmesos a vel·leïtats i capritxos de partits minoritaris, atribueix en bona part de l'èxit com a pol d'atracció d'inversions. "Les parts sabien que els acords s'anaven a respectar, l'estabilitat del govern municipal ha sigut determinant i hi havia l'estructura dels polígons industrials. El còctel que fa d'Onda un destí prioritari per a les inversions", ha explicat a la ràdio d'À Punt.

Hem anat complint el que posàrem en marxa a Onda i això dona credibilitat i il·lusió en el futur

Com veu una alcaldessa de majories absolutes, acostumada a liderar en solitari, l'escenari de govern que s'obri en l'àmbit autonòmic pel pacte amb Vox? En fa Ballester una "valoració positiva", per la "rapidesa", ja que creu que les valencianes i valencians necessiten certeses i una vegada "les urnes han parlat" cal posar-se a treballar, com més prompte millor, per a atendre les necessitats de la ciutadania.

"No he hagut de pactar, perquè tenia majoria absoluta, però si no, haguera segut a taula, amb tota humilitat, per a traure acords que beneficiaren les veïnes i veïns, que és el que s'ha intentat a València, i s'ha aconseguit", ha explicat Ballester. No obstant això, l'alcaldable del PP ha marcat línies roges sobre el discurs de Vox: "Sempre defendré les dones i tinc un marcat tret ecològic, m'ocupava de l'Agenda 2030, i per a mi són postulats irrenunciables. Hem de treballar per a deixar als nostres fills una millor terra de la que ens hem trobat. I estic convençuda que per ahí transita el pensament de la immensa majoria de les valencianes i valencians", ha destacat la líder del PP.

Tinc molt bona relació amb Mazón, una entesa cordial i fil directe amb ell. I continuarà així

Ballester donar per superades les tensions amb la direcció del PPCV, que el maig de 2022, en temps de Carlos Mazon, la va apartar temporalment de la presidència del partit a Onda, deixant la formació en mans d'una gestora, per liderar un corrent crític al PP de la província de Castelló i plantar cara a la presidència de Marta Barrachina. "Tinc molt bona relació amb Mazón, una entesa cordial i fil directe amb ell. I continuarà així", ha assegurat Ballester.

Completar el parc central, per a consolidar un pulmó verd a la ciutat, la nova oficina d'atenció ciutadana, l'atenció als nuclis urbans disseminats, les negociacions per a noves incorporacions industrials i el suport, des de les possibilitats del municipi, al taulell, són algunes de les prioritats que la pròxima alcaldessa d'Onda vol posar en marxa en els primers compassos de la legislatura que comença.

També et pot interessar

stats