L'Ajuntament de València celebra la retirada d'un cartell irrespectuós amb Rita Barberá

PP, PSPV i Ciutadans condemnen les mofes a les xarxes contra l'exalcaldessa.

Rita Barberà
Rita Barberà / Europa Press

L'Ajuntament de València ha celebrat la retirada del cartell promocional d'un concert de la banda Mocetones en una discoteca madrilenya. La corporació local ha considerat “inadequat i desafortunat” l'ús de la data de la mort de l'exalcaldessa per a mostrar aquesta imatge, i ha indicat que aquests actes “desacrediten a qui els promouen o defensen”.

El consistori s'ha pronunciat d'aquesta manera a través de la declaració institucional que s'ha aprovat per unanimitat en el ple ordinari de novembre, després de tindre coneixement d'aquest cartell, i a partir de la moció que el grup municipal del PP ha presentat a la sessió plenària “amb caràcter d'urgència”, per a condemnar la imatge i l'ús fet d'ella.

Tots els regidors de l'Ajuntament de València han manifestat així el seu “més enèrgic rebuig" a iniciatives com la d'aquest grup musical “que pretenen treure rèdit econòmic o propagandístic mitjançant l'insult a personalitats públiques mortes, que mereixen respecte i no poden defensar-se dels atacs rebuts”.

El primer edil, Joan Ribó, ha valorat la retirada d'aquesta publicitat i ha ressaltat que “les campanyes de propaganda han de tenir uns límits” que en aquest cas, ha considerat, “s'han sobrepassat clarament”.

PP, PSPV i Ciutadans condemnen les mofes a les xarxes

D'altra banda, amb motiu del segon aniversari de la mort de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, el grup popular a les Corts ha plantejat una declaració institucional en rebuig als “atacs impunes que a les xarxes socials s'aboquen contra persones que ja ni tan sols es poden defensar”, que ha estat signada pel PSPV i Ciutadans i no han suportat Podem i Compromís, motiu pel qual no ha estat llegida en ple.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha agraït els grups signants i ha lamentat la negativa de Podem i Compromís. A més, ha criticat l'ús de la imatge de Barberá en el cartell anunciador d'un concert per part d'un grup musical en l'aniversari de la seua mort, un fet “reprovable” que, com ha expressat, mereix la condemna de les Corts, amb independència de la ideologia de cada grup.

També et pot interessar

stats