L'Ajuntament d'Alacant es resisteix a declarar zona ZAS el centre tradicional de la ciutat

Pols entre els veïns, el consistori i els empresaris als carrers del centre pel compliment d'una sentència de fa 14 mesos encara no executada.

L'Ajuntament d'Alacant es resisteix a declarar zona ZAS el centre tradicional de la ciutat
L'Ajuntament d'Alacant es resisteix a declarar zona ZAS el centre tradicional de la ciutat

La ciutat d'Alacant viu un pols judicial i administratiu al voltant de la regulació de l'oci en els carrers del centre tradicional. Un jutjat va ordenar el 2019 la declaració de zona acústica saturada (ZAS) el centre històric. Però l'Ajuntament es resisteix a declarar la ZAS. L'equip de govern, que ja va considerar, al novembre de 2019, injust que la sentència parlara de la vulneració de drets fonamentals, va prometre “acatar la ZAS” encara que va presentar un recurs. La jutgessa ha insistit en l'execució de la sentència però ni l'equip de govern que lidera Luis Barcala ni els empresaris d'oci de la zona estan disposats a rendir-se en aquest tema. Els empresaris anuncien, de fet, un nou recurs als tribunals.

Javier Galdeano, president de l'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant, ha mostrat aquest dimecres la voluntat de recórrer aquesta sentència. Els empresaris confien que el recurs tinga una resposta positiva per a ells i que al final la zona no siga considerada ZAS.

Mentrestant, els veïns insisteixen que complisca la sentència. Nefer Vives, veïna afectada pel soroll en el centre tradicional d'Alacant, remarca que “no pot ser que vinga una pandèmia perquè puguem estar tranquils a casa”. Els veïns volen que l'Ajuntament “faça ús de la seua competència i execute la sentència”, resumeix.

Per la seua banda, Luis Santamaría, advocat de l'associació de veïns, recorda que fa 14 meses es va dictar una sentència que declarava una zona acústicament saturada en carrers del centre tradicional de la ciutat i que és executable des d'eixe moment. Santamaría remarca que la sentència no s'ha complit encara i que la jutgessa ha dictat que s’execute. I anticipa un llarg conflicte. “El problema persistirà i ha d’iniciar-se un procediment que delimite les llicències i establisca els horaris per a quan passe la pandèmia”, ha contextualitzat. L'advocat reconeix que l'Ajuntament va a posar totes les traves possibles. “L'oposició de l'Ajuntament és radical”, ha resumit.

També et pot interessar

stats