L’Ajuntament de Castelló al·lega que els llibres LGTBI no vulneren drets fonamentals ni la llibertat religiosa

El document incideix que la llei valenciana d'igualtat LGTBI obliga les administracions públiques a dotar de recursos educatius els centres 

Els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat
Els 32 llibres LGTBI que l'Ajuntament de Castelló de la Plana vol donar a onze instituts de la ciutat / Verònica Ruiz

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha presentat aquest dijous al·legacions contra la decisió judicial d’aturar el lliurament del lot de llibres de temàtica LGTBI a onze instituts de la ciutat. Entre els arguments contra la mesura demanada per Advocats Cristians el consistori al·lega que els llibres no vulneren drets fonamentals ni la llibertat religiosa, i que es troben dins del marc legal, ja que estan a la venda i poden ser adquirits per la ciutadania.

El document afegeix que les donacions culturals entre administracions o institucions son habituals i esgrimeix que la llei valenciana d’igualtat LGTBI del 2018 “obliga” les administracions públiques a abordar de manera específica la identitat de gènere, l’expressió de gènere, la diversitat sexual i familiar, incloent continguts en el projecte educatiu del centre.

Així mateix, incideixen que no s’ha vulnerat el dret a la llibertat religiosa perquè l’ajuntament no és ni autor ni editor dels material adquirits en les llibreries de la ciutat.

 

També et pot interessar

stats