L'Agència Valenciana Antifrau conclou que hi ha nul·litat en les retribucions per dedicació exclusiva de Mompó entre 2012 i 2019

Vicente Mompó hauria percebut retribucions en règim de dedicació exclusiva mentre continuava treballant a la seua empresa

El president provincial del PP de València, Vicent Mompó
El president provincial del PP de València, Vicent Mompó

L'Agència Valenciana Antifrau considera que hi ha nul·litat de ple dret en les retribucions per dedicació exclusiva que va percebre entre els anys 2012 i 2019 l'alcalde de Gavarda (Ribera Alta) i actual president provincial del PP, Vicente Mompó, i ha recomanat al consistori que revise d'ofici les nòmines.

Així ho assenyala l'informe final de la investigació oberta per Antifrau arran d'una denúncia anònima rebuda el 2020 que alertava d'una possible incompatibilitat de Mompó per haver exercit d'alcalde amb dedicació exclusiva en les legislatures 2011-2015 i 2015-2019, sense autorització del ple per a compatibilitzar-lo amb la seua activitat privada en l'empresa Gestió i Serveis Mompó Aledo SL, primer com a autònom i després com a gerent.

La resolució, datada el 8 de setembre, indica que hi ha hagut irregularitats administratives, perquè Mompó va percebre retribucions en règim de dedicació exclusiva sense disposar de la declaració de compatibilitat del ple, que era preceptiva, encara que s'ha acreditat que la secretària municipal no va informar que fora necessari demanar-la.

També indica que Mompó va cobrar de l'Ajuntament entre el 2012 i el primer semestre del 2019 –quan va passar a ser diputat provincial i va deixar de percebre sou com a alcalde– un total de 202.660 euros bruts, 5.704 per dietes i quilometratge i la resta per retribucions.

Antifrau recomana a l'Ajuntament de Gavarda que revise d'ofici les nòmines abonades a l’exalcalde, en entendre que es va incórrer en causa de nul·litat de ple dret, i fixa un termini màxim de set mesos perquè el consistori l'informe del resultat de la revisió.

L'Agència explica que, després de la revisió de l'acte nul l'Ajuntament, podria exigir responsabilitat patrimonial, en la qual el dany que es reclamaria s'entendria com la diferència entre les retribucions que Mompó va percebre de manera inadequada en concepte de dedicació exclusiva i les que podria haver percebut si s'haguera aprovat (assistència a òrgans col·legiats).

Contra aquesta resolució no cap cap recurs, ja que no declara de manera definitiva l'existència de responsabilitat, ni la vulneració de l'ordenament jurídic, ni decideix el fons de l'assumpte.

Mompó assegura que no ha amagat res

Mompó ha manifestat que sempre ha inclòs en la seua declaració de béns la seua participació en l’empresa, dedicada a la gestió esportiva, per la qual cosa el ple estava informat de la seua activitat i no ha amagat res. A més, ha qualificat de política una denúncia que es va presentar quan aspirava a ser president provincial, però que es refereix al 2011.

Considera que s’ha intentat moure el ventilador casualment aquesta setmana perquè diumenge intervindrà en la clausura de la convenció nacional del PP a la plaça de bous de València i ha destacat que Antifrau no ha detectat responsabilitat penal, i que encara que obri la porta al fet que retorne el seu sou, no concreta cap quantitat.

També et pot interessar

stats