L'activitat parlamentària continuarà el juliol per a tramitar lleis ajornades per la pandèmia al Congrés

El govern espanyol treballa, amb els indults polítics com a teló de fons, en normatives centrades en el benestar social

Sessió Plenària en el Congrés dels Diputats el mes de març
Sessió plenària en el Congrés el mes de març / E. Parra. POOL (Europa Press)
07 de juny 2021 - 06:30

El Congrés continuarà actiu durant el mes de juliol per a treballar en la tramitació de diverses lleis, com ara la d'igualtat sobre el consentiment sexual, coneguda com a Només sí és sí, o la de memòria democràtica. També es treballarà en altres com la regularització de la lluita contra el frau fiscal o la del teletreball.

El govern de coalició estatal vol estudiar una reforma del Codi Penal per a castigar amb presó als qui assetgen a les portes de les clíniques avortistes, així com una iniciativa per a facilitar els tràmits successoris als fills de víctimes de la violència masclista.

La urgència en les tramitacions està motivada per la promesa del govern d'aprovar més de setze lleis el 2021. Tot i que s'ha avançat en les esmenes a l'ingrés mínim vital, encara està pendent la polèmica Llei d'habitatge, una nova llei de trànsit, la llei trans impulsada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i una altra contra la prostitució, avançada per la vicepresidenta primera Carmen Calvo.

Totes aquestes noves normes estan marcades pel rerefons dels possibles indults als líders independentistes abans d'agost, així com la convocatòria d'una taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya per a negociar.

De moment, La Moncloa compta amb el suport dels seus socis de govern a la cambra baixa (Unides Podem, ERC, PNB, EH Bildu, Més País i Compromís) per als indults als líders condemnats pel procés. Està previst que el Congrés faça almenys dues sessions plenàries més abans d'agost.

També et pot interessar

stats