L'acord del Botànic sobre la reforma fiscal és "qüestió d'hores"

La vicepresidenta Mas dona per fet el consens dels socis abans del ple de dilluns, que Puig va anunciar sense la negociació tancada.

La vicepresidenta i portaveu del Consell Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas / À Punt NTC

L'acord entre els socis del govern valencià sobre la reforma fiscal és "qüestió d'hores". Així ho ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del ple, que s'ha celebrat a Oriola (Baix Segura). Assegura que les negociacions estan "bastant avançades" perquè la proposta es puga aprovar en el ple de dilluns.

El president, Ximo Puig, va anunciar aquest dijous en la sessió de control de les Corts que el decret llei sobre reforma fiscal s'aprovaria en un ple extraordinari el 24 d'octubre juntament amb la llei d'acompanyament.

La comunicació es va fer sense que la negociació estiguera tancada, un fet que es va interpretar com una pressió als socis de govern, Compromís i Unides Podem, perquè acostaren postures amb el PSPV i tancaren l'acord.

Amb la reforma el Botànic pretén abaixar la càrrega impositiva a les rendes de treball inferiors a 60.000 euros i apujar-la als que guanyen més, augmentant-los també la tributació sobre el patrimoni.

Mas insta a "aparcar personalismes" després de les crítiques de Mollà

La vicepresidenta portaveu també s'ha pronunciat sobre les declaracions de la consellera d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, que va demanar al Consell "en ple" i als ajuntaments més implicació per a accelerar la tramitació de xicotetes instal·lacions fotovoltaiques.

Mas ha demanat evitar "tensions" i "personalismes" i ha advocat per "remar en la mateixa direcció" en el Consell; a més ha remarcat el "compromís del govern del Botànic" amb la transició energètica, ja que és un eix principal de l'acord entre els partits.

Ha assenyalat que estan "intentant agilitar els tràmits al màxim possible" amb un increment del personal i intentant "solucionar les traves que es van trobant", si bé ha advertit que la implantació de la fotovoltaica "s'ha de fer de manera ordenada i segura sense que es puguen crear bambolles com les vistes en sectors com l'immobiliari". Per això, ha insistit que "tenint en compte aquestes qüestions, cal "ser àgils". "En això estem totes i tots d'acord, per tant, ens hem de deixar de tensions i remar totes i tots a l'una".

L'ampliació de l'Hospital del Baix Segura s'adjudicarà dins de dues setmanes

Aitana Mas també ha avançat que estima que l'ampliació de l'Hospital del Baix Segura s'adjudicarà dins de dues o tres setmanes, per a poder començar les obres a les acaballes del 2022 o principis del 2023. La vicepresidenta ha recordat que la reforma, a la qual el govern valencià dedicarà 70 milions, és "la inversió més gran realitzada a la província d'Alacant".

També et pot interessar

stats