Puig anuncia que el Consell licitarà la setmana vinent les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital del Baix Segura

La Generalitat preveu que comencen abans de final d'any i que tinguen un termini d'execució de trenta mesos

Imatge exterior de l'hospital del Baix Segura, a Oriola
Imatge exterior de l'Hospital del Baix Segura, a Oriola / Conselleria de Sanitat
21 de juliol 2022 - 22:10

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que el Consell licitarà la setmana vinent les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital del Baix Segura a Oriola, per un valor de 70 milions d'euros, la qual cosa ha qualificat de "bona notícia".

Així ho ha manifestat durant la seua visita al Palau del Marqués de Rafal d'Oriola, a la qual també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i el director de l'Oficina Pla Vega Renhace, Antonio Alonso. Prèviament, el president també ha visitat la Biblioteca Municipal María Moliner, on ha mantingut una trobada amb l'alcaldessa d'Oriola, Carolina Gracia, i la corporació municipal, i ha signat en el llibre d'honor d'Oriola.

Durant la seua visita, Puig ha explicat que està previst que les obres d'ampliació de l'hospital situat a Oriola comencen abans de final d'any i que tindran un termini d'execució de trenta mesos. Aquesta actuació consistirà en la construcció de dues noves edificacions que permetran incrementar la superfície en un 40%, és a dir, en 16.700 metres quadrats més.

L'obra serà la major en execució a la província d'Alacant, per davant de l'ampliació i reforma de l'Hospital de la Marina Baixa, la inversió de la qual ascendeix a 60 milions d'euros i que ha començat recentment.

D'altra banda, el cap del Consell s'ha referit a la recent adquisició del Palau del Marqués de Rafal per 2,4 milions d'euros, que es convertirà en la nova oficina del Consell a la comarca i on se situaran el Centre d'Extrems de l'Aigua, l'oficina Vega Renhace i l'arxiu històric del marquesat, així com un espai i centre cultural, segons fonts de la Generalitat.

També et pot interessar

stats