L'acampada en suport a Palestina pren l'interior de la Facultat de Filosofia

La protesta "fa un pas avant" per la "falta de resposta" del Rectorat de la UV a qui exigeixen que trenque relacions amb institucions i empreses del règim de Netanyahu

Captura
L'acampada universitària en solidaritat amb Palestina pren l'interior de la Facultat de Filosofia / @acampadauv

L'acampada universitària en solidaritat amb Palestina que es va iniciar este dilluns en l'exterior de la Facultat de Filosofia de la Universitat de València (UV) —la primera de l'Estat espanyol— ha decidit prendre l'interior de l'edifici davant "la falta de resposta del Rectorat i de les institucions".

Amb esta decisió, volen donar a entendre que no faran "cap pas arrere" en les reivindicacions i avançaran "amb totes les seues accions" fins que es complisquen les exigències.

El desplaçament va tindre lloc el divendres de vesprada. Els estudiants asseguren que malgrat que no tenien l'autorització de la degana de la facultat, "gràcies a la pressió" finalment des de la Universitat de València no van telefonar a la policia.

L'acampada reclama la "fi del genocidi a Gaza", però també el cessament d'acords de les universitats i institucions amb qualsevol empresa o organisme d'Israel que finance este "apartheid". De la mateixa manera, la iniciativa reclama a les universitats un pronunciament que vaja més enllà de l'equidistància i que deixen de denominar el que ocorre a Gaza "conflicte o guerra", i que l'anomenen "genocidi".

Més concretament, a la UV li exigeixen que pose fi a tots els convenis amb empreses i institucions israelianes, o aquelles que donen suport a Israel, i que es comprometa a no signar-ne cap més "mentre s'estiguen cometent crims de guerra".

La Universitat de València ha informat este dissabte que "va permetre esta acció de protesta" i va disposar també "un dispositiu especial de seguretat per a garantir la seguretat de les persones i les instal·lacions, en tractar-se d'un horari de tancament d'edifici i instal·lacions". També indica que "no té intenció de recórrer a les forces i cossos de seguretat de l'Estat en la mesura en què no es produïsquen actuacions que afecten la seguretat i integritat de les persones o instal·lacions".

Així mateix, esta setmana, i a través d'un comunicat, la institució va assegurar que no manté convenis de col·laboració amb universitats israelianes i que els seus òrgans estatutaris "han demanat un alto el foc immediat i permanent, l'alliberament de totes i tots els ostatges i presoners, la fi de les violacions de drets humans i l'inici d'un procés de diàleg i negociació que done una resposta permanent al conflicte".

També et pot interessar

stats