El jutjat arxiva la causa sobre els contractes de la Fórmula 1

El sobreseïment provisional, el tercer d'una investigació sobre el Gran Premi de València, acosta el cas a un desenllaç sense responsables

L\'Advocacia de la Generalitat reclama que s\'amplie la investigació sobre la Fórmula 1
Un bòlid de Fórmula 1 durant el Gran Premi de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha ordenat el sobreseïment provisional de la investigació sobre els contractes signats per l'empresa pública Circuit del Motor en l'organització de la Fórmula 1 a València entre 2008 i 2012. La magistrada Beatriz Carmen Sobremonte assumeix la petició d'arxiu que la Fiscalia Anticorrupció va traslladar-li a l'agost, després de no apreciar-hi evidències probatòries de delicte.

En la resolució judicial, a què ha tingut accés À Punt, la magistrada explica que de les diligències practicades "no apareix degudament justificat la perpetració del delicte que ha motivat la causa" [prevaricació administrativa i falsedat documental] i en absència d'al·legació per part de l'Advocacia de la Generalitat a la petició d'arxiu de la Fiscalia disposa el sobreseïment provisional, una decisió contra la qual pot presentar-se recurs en el termini de tres dies.

L'acusació estava dirigida contra una desena d'investigats, entre els quals hi ha l'exsecretari autonòmic d'Hisenda José Miguel Escrig i l'exdirector de Circuit del Motor Julio García.

Aquesta és la tercera de les investigacions arxivades sobre el Gran Premi de Fórmula 1 de València, un esdeveniment que s'ha engolit prop d'un centenar de milions d'euros tot i que inicialment es va anunciar que no costaria cap euro a les arques públiques.

El 2019 l'Audiència de València va arxivar la causa sobre la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, en la qual estava processat l'expresident Francisco Camps, i un any després també es va tancar la investigació per la compra de l'empresa Valmor Sports SL, l'encarregada de l'organització del Gran Premi, per part de l'entitat pública Circuit del Motor, depenent de la Generalitat Valenciana. Una maniobra ordenada per l'expresident Alberto Fabra en què la Generalitat va assumir el deute milionari de la firma privada.

També et pot interessar

stats