Arxivada la investigació pel rescat de la Fórmula 1 de València

No veu delicte en la compra per un euro de Valmor, l'empresa que organitzà la competició, a canvi d'assumir els seus deutes.

Circuit de Fórmula 1 de València
Circuit de Fórmula 1 de València / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha arxivat la investigació oberta pel rescat del Gran Premi de Fórmula 1 de València que va ordenar l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra. La magistrada considera que no va haver-hi delicte en el fet que l'entitat pública Circuit del Motor comprara per un euro Valmor Sports SL, encarregada d’organitzar la competició entre 2008 i 2012. A través d'aquesta transacció, l'administració autonòmica va assumir els 24 milions de deute que arrossegava aquesta empresa privada.

Es correspon amb la peça 2 de la causa judicial, que investiga presumptes irregularitats en l'organització dels premis de Fórmula 1 a València entre els anys 2008 i 2012. La peça, en què no figura cap persona investigada, abasta les negociacions per a l'organització del Gran Premi a través de Valmor i la posterior absorció d'aquesta societat per part de Circuit del Motor.

En l'acte d'arxiu, signat dilluns, s'assenyala que no hi ha indicis que hi haguera arbitrarietat en la solució que es va acordar per al Gran Premi, ni irregularitats econòmiques, i per a això es basa en un informe del Tribunal de Comptes. La decisió judicial, contra la qual encara cap recurs, arriba després que la sol·licitara la Fiscalia Anticorrupció el passat mes de juliol. El ministeri públic no va veure perjuí econòmic en la transacció i considerà que l'operació va ser la solució menys perjudicial per a les arques públiques. En canvi l'Advocacia de la Generalitat s'oposa a l'arxivament.

La petició de la Fiscalia Anticorrupció seguia l'última decisió del Tribunal de Comptes, que tampoc va veure perjuí en la compra de Valmor i, per això, va absoldre les exconselleres Lola Johnson i Trinidad Miró de qualsevol responsabilitat en la compra de l'empresa.

El Gran Premi, celebrat València entre 2008 i 2012, va donar lloc també a una altra peça, en la qual estava inculpat l'expresident Francisco Camps per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de Fórmula 1, que va ser també arxivada.

També et pot interessar

stats