Anticorrupció sol·licita l'arxivament de la causa contra Camps per la Fórmula 1

El fiscal considera que no hi ha, ni hi havia norma d'aplicació que s’haja infringit.

Anticorrupció sol·licita l'arxivament de la causa contra Camps per la Fórmula 1
Anticorrupció sol·licita l'arxivament de la causa contra Camps per la Fórmula 1

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutjat d’instrucció número 2 de València l'arxivament provisional de la causa oberta a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps pel contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avalista de l'empresa Valmor, organitzadora inicial dels grans premis urbans de Fórmula 1 que es van disputar a València. El fiscal considera en l'escrit remés al jutjat que “el presumpte responsable del delicte no va poder tindre la consciència d'actuar en contra de l'ordenament jurídic, perquè no hi havia, i no hi ha en l'actualitat, norma d'aplicació que haja resultat infringida”, en referència al marc legal per a aquest aval.

Anticorrupció agrega, a més, que no s'aprecia “voluntat de voler realitzar un acte materialment injust” perquè des de 2009 la Generalitat, a través de la seua empresa pública Sptcv, s'havia constituït en copromotor de l'esdeveniment al costat de Valmor, “assumint unes obligacions financeres que, en cas que aquell no arribara a celebrar-se, podia comportar una sanció milionària que, en tot moment, es va tractar d'evitar”.

Anticorrupció va demanar a finals d'octubre de l'any passat que es reactivara la investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 amb la citació del responsable de la Intervenció de la Generalitat que va elaborar un informe sobre el contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de l'empresa Valmor.

El cas va arribar als jutjats al desembre de 2014, quan el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va rebre una querella de la Fiscalia Anticorrupció. Prèviament, al setembre de 2013, Compromís va presentar una denúncia en la Fiscalia del Tribunal de Comptes. L’abril de 2014, Esquerra Unida i PSPV-PSOE ho feren a la Fiscalia de València per la compra de Valmor per part de la Generalitat.

La causa, en la qual havien figurat també com a investigats l'expilot i empresari Jorge Martínez, Aspar, i l'exconsellera Lola Johnson, havia quedat recentment circumscrita únicament a l'expresident Camps i a aquest aval. La defensa de l'expresident ha argumentat en reiterades ocasions que, a més, aquest contracte no va arribar a entrar mai en vigor.

També et pot interessar

stats