La jutgessa arxiva la causa judicial contra Camps per l'aval a Valmor en l'F1

Conclou que no pot assegurar-se que fora Camps qui va determinar la substitució de Bancaixa per SPTCV 

Francisco Camps durant l'entrevista a À Punt Notícies
Francisco Camps en una imatge d'arxiu durant una entrevista en À Punt Notícies / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de València ha dictat acte d'arxivament provisional de la causa oberta contra l’expresident de la Generalitat Francisco Camps pel contracte mitjançant el qual el Consell va substituir Bancaixa com a avaladora de l'empresa Valmor, organitzadora inicial dels grans premis urbans de Fórmula 1 que es van disputar a València.

En la resolució, la instructora del cas considera evident que no es va seguir el procediment adequat quant a l'esmentat aval, però conclou que no pot assegurar-se que fora el mateix Camps qui va determinar la substitució de Bancaixa per la societat pública Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), perquè no n'hi ha cap prova.

La Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar fa un any l'arxivament de la causa per considerar que el presumpte responsable del delicte no va poder tindre la consciència d'actuar en contra de l'ordenament jurídic, perquè no hi havia, i no hi ha en l'actualitat, norma d'aplicació que haja resultat infringida.

La fiscal va considerar que, en cas d'existir, el paper d'avalista va durar poc, ja que va adquirir l'empresa Valmor i va perdre així la condició de garant de les obligacions d'aquesta firma i assumint directament, a través de dues empreses públiques, l'organització de l'esdeveniment i les obligacions contingudes en els contractes signats amb les empreses de Bernie Ecclestone.

La causa, en la qual havien figurat també com investigats l’expilot i empresari Jorge Martínez Aspar i la exconsellera Lola Johnson, havia quedat recentment circumscrita únicament al expresident Camps i al referit aval.

La defensa de l’expresident ha argumentat en reiterades ocasions que, a més, aquest contracte no va arribar a entrar en vigor mai.

La peça va ser arxivada inicialment per la jutgessa instructora el desembre de 2018 amb el vistiplau de la Fiscalia Anticorrupció, però va ser reoberta mesos després a petició de l'Advocacia de la Generalitat, que mantenia la seua petició sobre la continuïtat del procediment.

També et pot interessar

stats