El jutge cita a declarar els dos presumptes comissionistes de l'Ajuntament de Madrid i els embarga els bens

La Fiscalia Anticorrupció els acusa d'estafa agreujada, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals en una compravenda de material sanitari al consistori

L'empresari Luis Medina Abascal, investigat en la causa
L'empresari Luis Medina Abascal, investigat en la causa / Europa Press

Avança la investigació sobre les presumptes irregularitats en contractes sobre mascaretes a l'Ajuntament de Madrid. El jutge que instrueix la querella interposada als empresaris Luis Medina Abascal i Alberto Javier Luceño per delictes relacionats amb comissions en la compravenda de material sanitari al començament de la pandèmia els ha citat a declarar el 25 d'abril. Els ha imputat per estafa agreujada, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals, tal com demanava la Fiscalia Anticorrupció, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Segons la denúncia del ministeri públic, Luceño i Medina —fill del duc de Feria i de Naty Abascal— es van embutxacar comissions per import de més de sis milions de dòlars a través d'una operació per a comprar mascaretes, tests i guants que va costar al consistori madrileny 11,9 milions d'euros. Afig la querella que aquests productes, adquirits durant la primera onada de la pandèmia, es van pagar a un preu molt superior al que demanava el venedor i tenien una qualitat molt inferior a l'oferida.

El jutge del cas ha decidit embargar preventivament els béns d'ambdós empresaris. S'inclouen els productes de luxe que suposadament van adquirir amb els diners de les comissions, per exemple una dotzena de cotxes i tres rellotges de gamma alta, així com un habitatge a Pozuelo d'Alarcon (1,1 milions d'euros) i un iot (325.515 euros), sempre segons la Fiscalia.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida (PP), ha confirmat que l'Ajuntament es personarà en la causa i ha negat haver tractat directament amb els dos investigats.

També et pot interessar

stats