Feijóo defensa Almeida en el cas de les comissions de l'Ajuntament de Madrid: "És una persona íntegra"

El president del PP anomena "pocavergonyes" els dos empresaris que presumptament s'embutxacaren sis milions d'euros irregulars en una compra de material sanitari que va fer el consistori

Alberto Núñez Feijóo, aquest dijous a La Moncloa
Alberto Núñez Feijóo, aquest dijous a la Moncloa / Chema Moya (Efe)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha donat suport aquest divendres a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, davant les presumptes irregularitats en la compravenda de material sanitari que investiga la Fiscalia Anticorrupció i per les quals dos empresaris s'haurien embutxacat vora sis milions d'euros en comissions. En una entrevista en la Cadena Ser aquest divendres, Feijóo ha assegurat que Almeida "és una persona íntegra" i s'ha mostrat convençut que defensarà el consistori madrileny personant-se en la causa. 

"Hi ha hagut pocavergonyes durant la pandèmia. Per què? Perquè no teníem material, i com que no n'hi havia, doncs recorríem a intermediaris per a aconseguir-ne", ha manifestat el dirigent popular en referència a Luis Medina i Alberto Javier Luceño, els dos suposats comissionistes a qui el ministeri públic acusa d'estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals.

En preguntar-li si li semblen suficients les explicacions que ha donat l'alcalde de Madrid, Feijóo ha dit que, a parer seu, sí. També ha revelat que ja ha parlat amb Almeida, que, com ha recordat és "advocat de l'Estat" i, per tant, defensarà "els interessos generals personant-se en el sumari" per tal d'intentar recuperar els diners. 

"Cap bona notícia" de la reunió amb Sánchez

Feijóo també ha valorat la reunió que va mantindre dijous amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Moncloa. Sobre aquest assumpte, ha lamentat no poder donar "cap bona notícia" en matèria econòmica relacionada amb la trobada, en què el polític gallec li va demanar una baixada d'impostos. 

"Vaig exposar com a proposta invertir 4.000 milions d'euros per a disminuir l'IRPF i anar a l'IVA superreduït. La resposta va ser un no contundent. Malgrat la negativa, jo li remetré la proposta, com a mesura persuasiva. El govern té un rècord de recaptació", ha explicat.

D'altra banda, considera "inadmissible" el gir que ha fet l'executiu espanyol sobre el Sàhara Occidental i també que el resultat del viatge de Sánchez al Marroc no és acceptable perquè parlar amb el país veí és "el normal", com han fet altres governs en el passat. Dit això, el líder del PP s'ha preguntat què "ha guanyat" Espanya amb tot el que ha ocorregut i ha subratllat que de Ceuta, Melilla i les aigües de les Canàries no en saben "absolutament res". "Quan conega l'impacte de la decisió sobre el Sàhara podré saber què faria jo", ha recalcat.

També et pot interessar

stats