Sánchez i Feijóo pacten tornar a negociar la renovació d'òrgans judicials

Feijóo ha lamentat que no s’ha pogut arribar a cap acord econòmic perquè el president no ha considerat les seues propostes fiscals

El president del govern, Pedro Sánchez, rep al líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo
El president del govern, Pedro Sánchez, rep el líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo / Alberto Ortega / Europa Press

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha arribat a un acord amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a recuperar les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial, pendent des de fa més de tres anys, així com renovar part del Tribunal Constitucional, la reforma de l'article 49 de la Constitució (sobre la previsió, tractament, rehabilitació i integració de les persones que tenen disminuïdes les seues capacitats físiques, sensorials i psíquics).

Així ho ha revelat el nou líder popular després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb Sánchez al Palau de la Moncloa. Feijóo ha insistit a canviar el mètode actual d'elecció dels membres de l'òrgan de govern de jutges i magistrats, de manera que es trien els vocals amb els perfils "més adequats, independents i respectats en la carrera judicial".

En la reunió també han tractat més qüestions, com l’econòmica. En aquest sentit, Feijóo ha lamentat no haver pogut arribar a cap acord, perquè el president “no ha considerat cap de les alternatives" que li ha plantejat, com per exemple en l'àmbit fiscal. Per contra, sí que ha valorat la "voluntat d'acord" en altres converses de negociació política, que es recuperen "a partir de hui mateix".

Feijóo critica el gir sobre el Sàhara “perquè la sobirania resideix en el Parlament”

Feijóo ha considerat “inadmissible” el gir que ha donat Sánchez sobre el Sàhara Occidental i ha advertit que “la sobirania resideix en el Parlament, no en el cap de l’executiu”, i critica així la decisió de Pedro Sánchez de donar suport a l’autonomia que proposa el Marroc sobre l’excolònia.

Després de les afirmacions del govern, que ha justificat la decisió per la protecció de l’espanyolitat de Ceuta i Melilla, Feijóo ha advertit que la sobirania d’Espanya és una qüestió “innegociable”.

També et pot interessar

stats