Junqueras descarta les solucions unilaterals per a la crisi catalana

L’exvicepresident de la Generalitat demana a Pedro Sánchez una mesa de diàleg per a buscar eixides polítiques a la qüestió catalana.

L’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i president d’ERC, Oriol Junqueras
L’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i president d’ERC, Oriol Junqueras / Reuters

L’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i president d’ERC, Oriol Junqueras, ha descartat aquest dissabte que puga haver-hi una solució unilateral per al conflicte polític a Catalunya, i ha afirmat que per a arribar a una solució és necessari un diàleg “multilateral”.

Aquestes declaracions les ha fetes en una entrevista publicada pel diari El País en què, a més, el president d’ERC ha assegurat que el juí per rebel·lió que començarà d’ací a unes setmanes al Tribunal Suprem, i pel qual li demanen 25 anys de presó, no serà just. Junqueras ha insistit que convocar un referèndum no és il·legal perquè el mateix Codi Penal ho exclou.

Junqueras ha condicionat el suport als pressupostos generals de l’Estat, que ha presentat el govern de Pedro Sánchez, al fet que es demostre que el govern espanyol “entenga el verdader sentit de la democràcia”. I entre les iniciatives que demana a l’executiu central hi ha posar en marxa una mesa de diàleg amb la Generalitat de Catalunya per a “buscar eixides polítiques a la qüestió catalana”.

També et pot interessar

stats