El judici pel cas Erial, que asseurà Zaplana al banc dels acusats, començarà al gener

Es jutja el possible cobrament de comissions derivades de les concessions d'ITV i parcs eòlics a la Comunitat Valenciana. Se celebrarà del 9 de gener al 10 de maig del 2024.

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Francisco Martínez (Europa Press)
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Francisco Martínez (Europa Press)

El judici del cas Erial, en el qual està processat l'exministre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana pel possible cobrament de comissions derivades de les concessions d'ITV i parcs eòlics en la Comunitat Valenciana, començarà el gener vinent en l'Audiència de València i es prolongarà fins a maig.

La secció quarta de l'Audiència de València i els advocats de les defenses i les acusacions han celebrat aquest divendres una reunió en la qual han quadrat agendes i han acordat un calendari per al judici, que se celebrarà del 9 de gener al 10 de maig del 2024, segons han indicat fonts jurídiques.

Inicialment, s'han assenyalat un total de 40 sessions per a aquest judici, encara que podrien ampliar-se donat el nombre de testimonis que les diferents parts han sol·licitat que declaren, que superen els 200.

En aquest cas estan investigades vint persones, entre elles els expresidents Eduardo Zaplana i José Luis Olivas i la família del mort expresident de les Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, a més de col·laboradors i diversos empresaris.

Segons assenyalava la resolutòria que va posar fi a la instrucció, hi ha indicis de l'existència d'una organització formada per persones que, aprofitant alguns dels càrrecs polítics que tenien o havien tingut al llarg dels anys al costat de diverses empreses, van facilitar l'obtenció de contractes públics, amb beneficis econòmics per a tots que posteriorment van ser objecte de blanqueig i altres delictes.

Els presumptes delictes que s'han investigat són organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, prevaricació i falsedat documental.

També et pot interessar

stats