Zaplana defensa que no va falsejar mai cap contracte: "El dia que em van detindre ja estava sentenciat a anar a judici"

L'expresident de la Generalitat ha criticat que el PP va deixar a molts com Barberá, Camps o ell "a la seua sort", en una entrevista en el programa 'Salvados'

Eduardo Zaplana, expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, ha negat en el programa Salvados de La Sexta haver falsejat contractes de la Generalitat a canvi de comissions. "Jo no he pogut falsejar cap contracte, és impossible. No tinc capacitat resolutòria de tot això", ha indicat.

"Jo no he pogut falsejar cap contracte, és impossible. No tinc capacitat resolutòria de tot això"

L'expolític ha defensat que, per a poder fer-ho, hauria d'haver recorregut a l'ajuda de tercers. També considera que el dia que el van detindre "ja estava sentenciat a anar a juí", perquè creu que ja hi havia un "relat construït per la Fiscalia i l'UCO" que no li han "permés desmuntar ni contradir".

Així s'ha expressat en l'entrevista emesa aquest diumenge, en què li han preguntat sobre qüestions com ara Terra Mítica, els contractes a Julio Iglesias, les seues declaracions com a portaveu del govern d'Aznar respecte als atemptats de l'11M i, sobretot, els 19 anys que demana la Fiscalia per la seua implicació en el cas Erial.

Qui també va ser alcalde de Benidorm ha recordat la seua detenció el 2018, una experiència que ha descrit com a "brutal". De fet, en l'entrevista ha confessat que no s'esperava "gens ni mica" la detenció a l'eixida de sa casa a València i que no "donava crèdit", però que, així i tot, una persona la identitat de la qual no ha volgut desvelar l'havia avisat uns mesos abans que la detenció tinguera lloc.

Després de l'arrest, el PP va decidir suspendre'l de militància. Respecte a aquesta decisió, Zaplana ha criticat que el partit deixara a molts com Rita Barberá, Francisco Camps i ell mateix "a la seua sort". A pesar d'això, nega haver-se sentit traït pels companys de partit, encara que ha afirmat que cap d'ells el va visitar quan va estar en presó, "però tampoc tenien per què fer-ho". "Hi ha gent que s'aparta del mig i gent que no, estic molt orgullós dels companys que tinc i, si alguns amics han desaparegut, jo estic encantat", ha explicat.

"Si fora pels fets que diu el fiscal que he comés, no mereixeria cap mena d'indult"

Zaplana es mostra convençut de la seua innocència i no preveu ni la condemna ni l'indult. "Si fora pels fets que diu el fiscal que he comés, no mereixeria cap mena d'indult", ha reconegut. "Si em condemnen als 19 anys de presó, els recorreré i els compliré", ha remarcat l'expolític.

També et pot interessar

stats