Joves PV-Compromís celebra el IV Congrés Nacional amb la participació de Baldoví

Es preveu que Isa Llobell prenga el testimoni de l'actual secretari general, Francesc Roig, després de dos mandats en el càrrec

Foto d'arxiu d'una votació a una reunió dels Joves PV- Compromís
Foto d'arxiu d'una votació a una reunió dels Joves PV- Compromís / Joves PV

Joves PV-Compromís celebra el seu IV Congrés Nacional aquest dissabte a Ontinyent (Vall d'Albaida), amb l'assistència de més de 300 persones i càrrecs de la coalició valencianista com el seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví.

Amb aquest conclave, les joventuts de Més Compromís (antic Bloc) compleixen huit anys des de la refundació i 23 des de la creació. El programa inclou la renovació dels òrgans interns, amb la previsió que l'actual secretari general, Francesc Roig, que ha de deixar el càrrec després de dos mandats, cedisca el relleu a Isa Llobell, que es convertiria en la primera dona al capdavant de la formació.

El congrés també pretén renovar els estatuts i les ponències política i estratègica, amb els objectius d'assentar la base ideològica, prioritzar la lluita contra l'emergència climàtica, "feminitzar-se" i preparar la seua maquinària per a afrontar el pròxim cicle electoral.

Està prevista l'assistència de càrrecs destacats, institucionals i orgànics, com la líder de Més Compromís, Àgueda Micó; el president de les Corts, Enric Morera; la síndica en el parlament valencià, Papi Robles; la vicepresidenta de la Diputació de València, M. José Amigó, o Baldoví, juntament amb la direcció de Més Compromís i els diputats del grup a les Corts.

Entre les entitats que participaran es troben ACV Tirant, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Intersindical Valenciana i el Consell Valencià de la Joventut. El congrés també inclourà organitzacions juvenils internacionals, com les joventuts de Més Madrid, Més per Mallorca, BNG, Esquerra Republicana, En Comú Podem, Equo, Esquerra Andalusista, Andalusia per Sí, Eusko Alkartasuna, Geroa Bai i Front Polisario.

També et pot interessar

stats