José Muñoz (PSPV): "Les reivindicacions valencianes són importants per a Sánchez i continuaran sent-ho"

El secretari d'organització dels socialistes valencians trau ferro a l'eixida d'Ábalos del govern espanyol i insisteix a dir que la Comunitat Valenciana ha eixit "reforçada" amb la remodelació

José Muñoz, secretari d'organització del PSPV, aquest dimecres en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El socialisme valencià valora molt positivament els canvis en el govern espanyol, amb l'entrada de la ja exalcaldessa de Gandia Diana Morant en el govern espanyol per a posar-se al capdavant del Ministeri de Ciència i Tecnologia. En una entrevista, aquest dimecres, en Les notícies del matí, el secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, ha assenyalat que la presència valenciana en l'equip presidit per Pedro Sánchez queda "reforçada" ja que la cartera que encapçala Morant té "molt de present i futur". El Ministeri de Ciència, ha dit, serà "un dels fonamentals en els propers anys", amb la missió de gestionar diversos projectes vinculats amb la ciència i la innovació amb l'arribada dels fons europeus.  

Sobre la influència que tindrà en les reivindicacions valencianes, Muñoz ha dit que sempre han sigut importants per al president del govern espanyol Pedro Sánchez i que continuaran sent-ho ara. En aquest sentit, ha remarcat "la millora dels recursos econòmics per a la Comunitat Valenciana, tant en els pressupostos generals de l'Estat com en les inversions dels fons Covid". Al respecte, ha afegit que el cap del Consell, Ximo Puig, té "una important influència dins del Consell de Ministres, no només per la presència ara de Diana Morant sinó per la mateixa influència del president Puig, com a veu autoritzada del socialisme espanyol".

El sisme polític que ha provocat la remodelació de govern que ha executat el president espanyol ha esguitat la política valenciana i especialment el PSPV, sobretot pel sorprenent relleu de qui havia sigut fins ara ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. El valencià, que també ha dimitit de la secretaria d'organització del PSOE, era considerat un dels homes forts de l'executiu de Pedro Sánchez. Muñoz ha tret ferro a l'eixida d'Ábalos, de qui ha dit que és un "actiu important del PSPV", i s'ha centrat a destacar la seua tasca en el govern espanyol: "Ha fet una grandíssima aportació i ha sigut un ministre amb una sensibilitat especial cap a la Comunitat Valenciana", ha assegurat. 

Tot i que en termes numèrics la presència de polítics valencians o amb vinculació al territori ha quedat minvada pel relleu de Pedro Duque i José Luis Ábalos, en el PSPV insisteixen a indicar que la Comunitat Valenciana "guanya pes" amb el canvi.

Congrés del PSPV en novembre

En clau interna de partit el fitxatge de Morant s’interpreta com una clara victòria de la família política de Puig, el ximisme, ja que l'exalcaldessa de Gandia és una figura pròxima a l’actual secretari general del partit. De cara al XIV congrés del PSPV, que se celebrarà entre el 12 i el 14 de novembre, el secretari d'organització ha assegurat que estarà marcat per la unitat i el diàleg per a fer del socialisme valencià "un projecte comú més fort". Així, ha afirmat que Ximo Puig té la ma estirada per a la integració entre les diferents sensibilitats del partit: "Sempre ha integrat tot allò que siga valuós i que aporte", ha defensat. Les declaracions contrasten amb les paraules de la secretària provincial del PSPV a València, Mercedes Caballero, que en un altra entrevista en À Punt, va pronosticar que en el conclave autonòmic hi hauria canvis.

També et pot interessar

stats