José Muñoz (PSPV): "Aspirem a governar en solitari. Si podem governar amb més llibertat, ho farem"

El secretari d'organització dels socialistes valencians i número nou en les llistes a les eleccions autonòmiques assegura que els socialistes parteixen amb l'objectiu d'una àmplia majoria i no d'un nou Botànic

El secretari d'organització del PSPV i número nou en les llistes autonòmiques, José Muñoz / À Punt NTC

El PSPV ha aprovat el cap de setmana les llistes per a les eleccions autonòmiques de maig. I entre les persones candidates, com a número nou, està José Muñoz, el secretari d'organització dels socialistes valencians, que aquest dilluns ha visitat Les notícies del matí. Muñoz diu que la formació va a totes i no descarta, si els números ho permeten, trencar amb el Botànic i representar un govern en solitari. "Volem governar, aspirem a ser majoritaris. I si podem governar amb més llibertat, ho farem —ha explicat a la ràdio d'À Punt— Eixim sempre a guanyar, amb majories àmplies, per a fer un possible un projecte que represente a la majoria social". "Aspirem a governar en solitari [...] eixirem a intentar traure el millor resultat possible per al PSPV. L'aritmètica ens ho dirà. Però no pensarem a priori en pactes de govern. En aquests moments aspirem a governar en solitari, que ens donen una àmplia majoria", ha insistit Muñoz.

L'aritmètica ens ho dirà. Però no pensarem a priori en pactes de govern. En aquests moments aspirem a governar en solitari.

El secretari d'organització dels socialistes valencians ha marcat diferències respecte als socis de la coalició. Considera "amb humilitat" que "el projecte del PSPV, del senyor Puig, és el que té raó", en les controvèrsies amb Unides Podem o Compromís, en temes com l'ampliació del port o les fotovoltaiques, o fins i tot en clau nacional, respecte de la llei del només sí és sí.

"No som sectaris, no estem en contra dels empresaris, perquè ajuden a fer que l'economia vaja bé, però volem que els beneficis siguen redistribuïts", ha insistit Muñoz, que ha eixit en defensa de la contribució del propietari de Mercadona, Juan Roig, a l'economia, contra les crítiques de la formació morada.

No aspire a representar a Podem o a Compromís. Com a PSOE vull representar la majoria social [...] A gent que a vegades vota a la dreta.

"No aspire a representar Podem o Compromís. Com a PSOE vull representar a la majoria social, a gent normal, de la classe treballadora, que vol un futur millor i que l'ajuden els poders públics a aconseguir-ho. A gent que a vegades ha votat a la dreta", ha raonat el diputat socialista a les Corts.

En tot cas, des del PSPV promet Muñoz un govern "empàtic" amb els problemes de la societat valenciana, com creu que el govern de Ximo Puig ha demostrat en la gestió de la pandèmia i està fent en l'actual espiral inflacionista. "Podem fer el que podem fer, però sempre intentarem que a la gent li vaja millor. Els problemes d'ells són els nostres", ha defés a la ràdio d'À Punt.

Ferraz dona per feta l'alcaldia de València

Les estimacions electorals del PSOE són optimistes també en el terreny municipal. Apel·lant a enquestes externes i internes, Muñoz dona per fet que els socialistes conqueriran noves alcaldies de gran pes específic, començant per la de València. "Ferraz té la convicció clara que la ciutat és un feu que guanyarem", ha afirmat a Les notícies del matí.

En clau municipal, també ha confirmat que els socialistes no reintegraran en el partit l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, tot i que es produïra una sentència favorable en el cas Alqueria. Entén que Rodríguez es va separar dels socialistes quan, una vegada suspés de militància, va optar per continuar a l'alcaldia d'Ontinyent amb una altra formació, La Vall ens Uneix, i que en l'actual escenari el PSPV ha de donar suport al seu candidat a la capital de la Vall d'Albaida.

"Mentides" sobre el transvasament

El diputat socialista també ha llançat retrets conra el Partit Popular, al qual ha demanat més responsabilitat per a afavorir la renovació dels càrrecs dels òrgans estatutaris i també en la competició electoral. Ha acusat el candidat popular, Carlos Mazón, de permetre la distribució de pamflets a Alacant "plens de mentides" contra el president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte de la retallada del transvasament Tajo-Segura. Sobre la controvèrsia al voltant dels nous cabdals de reserva, Muñoz ha destacat que "l'única vegada que es va tancar el transvasament va ser durant el govern de Rajoy, deixant les aportacions en 800 hm³, quan ara amb Pedro Sánchez són de 1.100 hm³". "I si te'n vas a Múrcia, veus que el preu de l'aigua dessalada no està subvencionat (com a la Comunitat Valenciana) [...] Els regants que més cara estan pagant l'aigua són els de Múrcia, on governa el PP, mentre ací el preu està subvencionat", ha explicat el candidat socialista.

També et pot interessar

stats