José Manuel Orengo nega irregularitats en la subvenció a la Federació Valenciana de Futbol

L'exalcalde de Gandia assegura que l'empresa Crespo Gomar va ser un client menor per a l'ajuntament.

Comissió especial d'investigació de les Corts sobre el finançament electoral del PSPV i el Bloc. Inma Caballer
Comissió especial d'investigació de les Corts sobre el finançament electoral del PSPV i el Bloc. Inma Caballer

L'exalcalde de Gandia José Manuel Orengo ha negat irregularitats en la subvenció que es va donar a la Federació valenciana de Futbol, sota sospita judicial.

Orengo ha fet aquestes declaracions en la comissió especial d'investigació de les Corts sobre el finançament electoral del PSPV i el Bloc entre 2007 i 2008.

En aquesta comissió s'han posat en relleu les relaciones ens el PSPV i Crespo Gomar, el gerent del qual era Alberto Gomar, fill de qui va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gandia, Antonio Gomar, sota l'alcaldia de José Manuel Orengo.

En aquest sentit, l'exalcalde de Gandia ha assegurat que per a Crespo Gomar l' Ajuntament va ser un client menor i que el govern local del PP que el va succeir va contractar "molt més" amb aquesta empresa.

Subvenció a la Federació Valenciana de Futbol

En la causa judicial de la qual es deriva aquesta comissió d'investigació s'investiga l'adquisició d'un immoble a Gandia per part de la Federació Valenciana de Futbol en 2009 per 525.000 euros, una operació que va ser subvencionada al 50% per l'Ajuntament de Gandia que presidia Orengo. L'immoble pertanyia a Antonio Gomar, però en 2006 es va vendre per 280.000 euros a la mercantil Mora Gomar.

Sobre l'adquisició de l'immoble, Orengo ha indicat que "la hipòtesi és absurda, es pot desmuntar en tots els seus aspectes, perquè la subvenció es va concedir d'acord amb una ordenança local que regulava l'activitat de les associacions i no per designació de l'alcalde".

Comissió de finançament del PSPV i el Bloc

Aquest dimecres també ha declarat en la comissió d'investigació de les Corts qui va ser secretari general dels socialistes valencians de l'any 2000 al 2007, Joan Ignasi Pla, qui ha negat cap irregularitat en el finançament de la formació del PSPV durant la seua etapa al partit, a través de l'empresa de comunicació Crespo Gomar.

També et pot interessar

stats