Joan Gonçales, expert en campanyes electorals: "Per a Sánchez, Catalunya és la peça clau de la política nacional"

El sociòleg preveu que quan arribe el moment dels pactes "cobrarà pes que puguen unir-se el PSC i Esquerra Republicana, i després s'hi sumarien els comuns"

Joan Gonçales, sociòleg i expert en campanyes electorals, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El resultat de les eleccions catalanes de diumenge és "transcendental" per al Partit Socialista i, sobretot, per a Pedro Sánchez, perquè ha fet de Catalunya "un dels pilars" de la seua agenda política. És el que pensa el sociòleg i expert en campanyes electorals Joan Gonçales, que ha estat en Les notícies del matí.

Per a este expert, "vivim una etapa hiperdisruptiva que lidera Pedro Sánchez" i en la qual Catalunya és "la peça clau" de la política nacional. "Els resultats són molt importants per al PSC i per al PSOE, perquè el relat de la política estatal de Pedro Sánchez es basa sobretot en Catalunya".

Segons les enquestes, pot donar-se el cas que els socialistes guanyaren les eleccions, però no aconseguiren governar i això, segons Gonçales, tindria molta repercussió en la política espanyola.

El sociòleg preveu que quan arribe el moment dels pactes "cobrarà pes que puga unir-se el PSC i Esquerra Republicana i després s'hi sumarien els comuns".

En este sentit, ha apuntat que Esquerra Republicana té dos pols: "Un pol d'aposta per la justícia social i un altre identitari, però no és un discurs tan identitari com el de Junts".

Mentre en què el PSC "ja és més PSOE que PSC i intenta caçar tot el que quede de Ciutadans i un vot de centre espanyolista". Per a Gonçales, "si el PSC no governa, és una mala notícia per a Sánchez perquè Catalunya és molt transcendent per a ell".

També pensa que els resultats són importants per a la Comunitat Valenciana, perquè "tota la inestabilitat del procés a Catalunya i Barcelona ha beneficiat València en molts sentits com a capital verda, de qualitat de vida, de benestar i molts atributs que mediterràniament s'han associat a Barcelona".

També et pot interessar

stats