Joan Carles I ajorna la seua segona visita a Espanya per motius "privats"

El rei emèrit tenia previst participar el 10 de juny en les regates a la localitat de Sanxenxo, a Pontevedra

El rei emèrit Joan Carles I a Sanxenxo en la seua última visita
El rei emèrit Joan Carles I a Sanxenxo en la seua última visita / Lavandeira Jr. (Efe)

El rei emèrit Joan Carles I ha decidit ajornar per motius "estrictament privats" la segona visita que pretenia fer a Espanya a partir del 10 de juny per a participar en les regates a la localitat de Sanxenxo, segons ha assenyalat el seu amic Pedro Campos.

En el seu primer viatge a Espanya després de quasi dos anys a Abu Dhabi, que va tindre lloc del 19 al 23 de maig, el rei emèrit va comunicar al seu entorn que tornaria a Sanxenxo.

La finalitat del viatge era participar en la regata prevista aquest cap de setmana, que porta el nom de rei Joan Carles, i en el campionat del món que se celebrarà del 14 al 18 de juny, en què el vaixell que capitaneja, el Bribón, aspira a revalidar el títol aconseguit en les dues últimes edicions.

No obstant això, Joan Carles ha fet marxa arrere i no viatjarà a Espanya, la qual cosa justifica en "motius estrictament privats", segons Campos, patró del Bribón i propietari de la casa en què es va allotjar els quatre dies que va estar al maig.

Altres fonts de l'entorn de l'emèrit consultades atribueixen el seu canvi de plans al fet que el seu nou viatge no era ben vist ni pel Palau de la Zarzuela, ni pel govern.

El retorn de Joan Carles I a Espanya al maig va causar malestar en el govern per com es va desenvolupar la visita, que va estar envoltada per una gran expectació mediàtica.

L'executiu també va criticar la seua negativa a donar explicacions i a demanar disculpes per la conducta que va tindre en els últims anys en moure diners a l'estranger a esquena d'Hisenda. “Explicacions de què?”, va ser la resposta que l'emèrit va donar a la premsa en preguntar-li a Sanxenxo si tenia pensat retre comptes.

Després d'estar quatre dies allotjat a la casa de Campos i navegar en una de les regates, la seua estada va concloure amb la reunió amb Felip VI al Palau de la Zarzuela, a la qual va seguir un esmorzar familiar.

El retorn de l'emèrit a Espanya va tindre lloc després que la Fiscalia del Tribunal Suprem arxivara el 2 de març les investigacions obertes contra ell en haver prescrit els fets o haver succeït abans de 2014, quan estava protegit per la inviolabilitat com a cap de l'Estat.

Aquestes dues circumstàncies, unides a la "insuficiència d'indicis incriminatoris" en altres casos i a les regularitzacions fiscals efectuades per Joan Carles, van portar al tancament de les diligències.

La Casa del Rei ha apuntat que no té intenció de facilitar més informació sobre els plans de l'emèrit sobre les seues visites a Espanya en considerar que es tracta d'una activitat privada.

També et pot interessar

stats